Spejl. Skulder. Blink, Dorthe Nors

Nogle gange støder man ind i en bog, som man ikke vil have til at slutte. Hvor man bare nyder det poetiske sprog og de finurlige krøller. Sådan er Spejl. Skulder. Blink.

Historien handler om Sonja, der skal tage kørekort lidt sent i livet. Meget mere handler den ikke om, men hvor kan man dog fylde meget følelse og historiefortælling ind i en basal handling som denne. Man kommer godt og grundigt ind under huden på Sonja. Så meget at man næsten selv mister balancen, når positionssvimmelheden sætter ind.

Det er en smuk bog. Smukt sprog. Den er også trist og på en måde enorm ensom. Men den er værd at stifte bekendtskab med. Ingen tvivl om det. Hvis man springer denne over, så snyder man sig selv for mange timers skønne sprogblomster, som man til tider bliver helt høj af.

Dejlig vedkommende læsning.