Den Syvende Dag, Yu Hua

Yang Fei er hovedperson i denne roman, der starter, må man sige, en kende atypisk. Yang Fri er nemlig død, og han sidder i ventesalen på krematoriet og venter på at blive brændt. Desværre er han ikke klædt ordentligt på til sin egen kremering, så han bliver nødt til at tage hjem og skifte tøj til noget mere passende.

Historien er opbygget af en masse flash backs til Yang Feis liv, der langsomt udfolder sig for læseren. Det er en historie om tragedier og pudsige tilfælde, der på samme tid er storladne men også små. Imellem disse flash backs følger man Yang Fri, mens han forsøger at vænne sig til at være død, og mens han på falderebet, inden han skal forlade denne (de dødes, men ikke brændte) verden, forsøger at få fat i sin far og sige tak.

Det er en mærkelig historie, det kan ikke diskuteres. Den er ofte morsom, nogle gange uforståelig, men helt gennemgående ret fin. Jeg var ikke helt slået omkuld, men bestemt underholdt.