Writers in Residence

2019 er så temmelig eftertrykkeligt skudt i gang på forfatterfronten, da jeg lige nu befinder mig et sted ikke så langt fra Andesbjergene i Bariloche, Argentina, hvor jeg sammen med min fantastiske kollega Anne Sofie Hammer er i fuld gang med at skrive en ungdomsroman, der finder sted i de her ret fantastiske omgivelser.

Vi har fået legat fra Statens Kunstfond til at rejse hertil, og romanen kommer til at favne bredt over: argentinas modtagelse af nazister efter 2. verdenskrig, ungdomsliv, en lille smule kærlighed, Argentinas kultur, familiehemmeligheder og selvfølgelig en masse spænding.

Vi bor på et kunstner-retreat, Tribu de Trueno, der ligger et helt fantastisk sted med udsigt til Nahuel Huapi-søen og bjergene i baggrunden. Over vores hoveder skriger rovfugle (og kommer ned og henter mad, når vi griller) og hundene  stemmer i fra dalen med deres 24-timers konkurrerende glammen. Vi bruger tiden her på bedste måde, vi kan. Barbara og Sato, der ejer Tribu de Trueno, har været fantastiske til at hjælpe os med research, også når vores ønsker var af lidt anderledes karakter, så som rigmandshuse, noget tyskerbunkeragtigt, gode gemmesteder og steder hvor unge på 16-17 år ville hænge ud med deres venner. Vi skriver på liver løs, og har næsten for mange indtryk til at kunne få dem alle med i bogen. Men godt bliver det!

Om nogle dage er vores ophold på Tribu de Trueno desværre allerede slut, men så venter nye eventyr. 20 timers bus over Pampaen og derefter tre dage i Buenos Aires, hvor jeg forventer masser af alfajores, mate og tango:)