FOREDRAG& WORKSHOPS 

Old School Foredrag

Et foredrag næsten som I gamle dage. Jeg fortæller om mig selv, mine værker, skriveprocessen, genren og kort oplæsning.

Der vil være “Ord-bingo” hvor børnene kan vinde bøger, og jeg inddrager børnene i foredraget

Især egnet for børn i indskolingen og på mellemtrinnet.

Oplæsning

Dette foredrag indeholder en kort præsentation af mig selv og mine værker, hvorefter jeg vil læse op af værker, som enten er valgt af jer eller mig, alt efter ønske.

oplæsning børnenes bogbus

Forfatterskole

Fortrinsvis for skoleelever, hvor de får indblik i den kreative skriveproces og får lov til selv at prøve kræfter med at sammensætte en historie. Med udgangspunkt i nogle kriterier som eleverne sammen med deres lærer har opstillet, forfatter vi sammen dele af en historie.

Egnet til børn fra fjerde klasse op opefter. Også egnet til voksne.

Udtalelser fra tidligere besøg

Kalbyrisskolen, Næstved

20131127-110037

Eleverne syntes, at det var interessant at høre om Lise Bidstrups meget spændende og ret anderledes liv - rejser og projekter og se det på de mange billeder og filmklip. Mange kom til at tænke på, hvor meget fattigdom og kriminalitet det egentlig findes i verden. De syntes også, at det var spændende at høre om et forfatterskab, som de ikke rigtigt kendte. Nu har de i høj grad lyst til at læse forfatterens bøger. Ordbingo var overraskende og sjovt! - Elever, der var de heldige vindere af bøgerne, er begyndt at læse, og andre har reserveret alle skolebibliotekets udgaver, så vi endte med at købe flere eksemplarer...

KORSØR BIBLIOTEK

Det var en forrygende aften, som fornøjede alle – unge som gamle.  

Bogæderne får hvert år besøg af en kendt forfatter. I år var det forfatteren, Lise Bidstrup, der holdt 35 bogædere og deres forældre tryllebundne, da hun på Korsør Bibliotek holdt foredrag om sit forfatterskab. Det blev en aften med fortællinger om djævle og dovendyr og fortællingen om Lise Bidstrups eget eventyr om sit liv som forfatter.

HEDESKOLAN, KUNGSBACKE, SVERIGE

foredrag i Åland

 

 

Dagens författarbesök var väldigt bra. 

Lise Bidstrup är en fantastisk inspiratör för våra ungdomar. 

Hon gav om suveräna berättelser kring sitt författarskap och eleverna ställde intressanta frågor.

 

VEJEN BIBLIOTEK

Lise Bidstrup formår gennem åben, ærlig og direkte kontakt med børnene at fange deres interesse. 

Hendes oplæsning med ord-bingo er simpelthen genialt - kan varmt anbefales til alle aldersgrupper.

Henriette Jensen, Børnebibliotekar.

 

FOLKESKOLE NORGE

Besøket hadde ein fått til gjennom medlemskap i "Foreningen Norden". På førehand hadde 4.-7. trinn arbeidd med eit tekstutdrag frå Bidstrups siste barnebokserie "Magiens Stjerne". Dei hadde lest dansk, lytta til dansk musikk og elles lært litt om dansk og nordisk geografi og demografi.

Sjølve besøket vart eit fartsfylt møte med ein ung, men særs produktiv forfatterinne. Ho har på 12 år som forfattar produsert nærare 50 bøker. Til Norge kom ho direkte frå 3 veker som "innleid" forfattar til New Zealand.

 

HJORTSHØJ BIBLIOTEK

20131127-110048Vi havde en hyggelig time og lærte blandt andet, at det ikke er alle der ed de vil være forfattere før de
pludselig hører sig selv sige det :). Vi opdagede også, at det er smart at være forfatter, hvis man godt kan lide at rejse. Så er man jo "nødt" til at komme ud i verden for at hente inspiration, som Lise Bidstrup sagde.

Det allerbedste var nok at tilhørerne kunne vinde forfatterens bøger. Vi havde en slags "oplæsningsbingo", hvor den der først sagde bingo, når Lise Bidstrup læste et bestemt ord op vandt en af hendes bøger. Pigerne fra Fyldt med Ord var superhurtige!!

 

En-dags Workshop

I denne workshop underviser jeg i grundlæggende skriveteknik. Hvordan bygger man en historie op? Hvilke elementer er der i en historie? Hvordan laver man et plot? Hvordan skaber man sine karakterer? 

  • Og så videre.

Alle de elementer, der er med til at skabe en skønlitterær tekst gennemgås.

Workshoppen er velegnet for skolernes mellemtrin og opefter. Voksne elever er også meget velkomne.

Novelle Workshop

Denne workshop begynder med at jeg kommer og underviser i grundlæggende skriveteknik. Hvordan bygger man en historie op? Hvilke elementer er der i en historie? Hvordan laver man et plot? Hvordan skaber man sine karakterer? 

Derefter foregår de næste ugers undervisning over internettet, hvor eleverne sender deres tekster til forfatterne, der kommer med respons og ideer til, hvordan man kan gøre teksten stærkere og bedre. Der vil normalt gives respons tre gange, og workshoppen forløber sig over 5-6 uger.

Workshoppen er velegnet for skolernes mellemtrin og opefter. Voksne elever er også meget velkomne.

Skrive Kick-off

Skal I holde temauge om at skrive på jeres skole, eller er din klasse i gang med at lære om, hvordan man skriver skønlitterære tekster, så kan Lise Bidstrup komme forbi og holde et kick-off arrangement, hvor hun fortæller om de mest almindelige grundregler i skrivningen, og hvor hun fortæller om, hvordan det er at arbejde som forfatter.foredrag sverige

For alle foredragene gælder, at det præcise indhold og pris aftales fra gang til gang. Man er altid meget velkommen til at kontakte mig på min mail.