FOREDRAG & WORKSHOPS

Old School Foredrag

Et foredrag næsten som I gamle dage. Jeg fortæller om mig selv, mine værker, skriveprocessen, genren og kort oplæsning.

Der vil være “Ord-bingo” hvor børnene kan vinde bøger, og jeg inddrager børnene i foredraget

Især egnet for børn i indskolingen og på mellemtrinnet

Oplæsning

Dette foredrag indeholder en kort præsentation af mig selv og mine værker, hvorefter jeg vil læse op af værker, som enten er valgt af jer eller mig, alt efter ønske.

Om at skrive sammen

Anna Bridgwater og Lise Bidstrup har sammen skrevet en rost ungdomsroman, Casafuckingblanca, og der er meget mere på vej fra dem. Men de to forfattere er meget forskellige af alder og baggrund – den ene er journalist og redaktør, den anden er erfaren forfatter til især børne- og ungdomsbøger.

I Forfatterlounge deler de ud af deres erfaringer med at arbejde sammen og skabe værker, som de begge er glade for, og som indeholder det bedste af dem begge. Under foredraget kan du blandt andet høre om, hvordan de udnytter deres forskelligheder, hvordan de fordeler arbejdet, hvordan de håndterer uenigheder, og hvordan de takler rettigheder og økonomi.

Workshops og Forfatterskole

Fortrinsvis for skoleelever, hvor de får indblik i den kreative skriveproces og får lov til selv at prøve kræfter med at sammensætte en historie. Med udgangspunkt i nogle kriterier som eleverne sammen med deres lærer har opstillet, forfatter vi sammen dele af en historie.

Egnet til børn fra fjerde klasse op opefter. Også egnet til voksne.


En-dags Workshop

I denne workshop underviser jeg i grundlæggende skriveteknik. Hvordan bygger man en historie op? Hvilke elementer er der i en historie? Hvordan laver man et plot? Hvordan skaber man sine karakterer? 

  • Og så videre.

Alle de elementer, der er med til at skabe en skønlitterær tekst gennemgås.

Workshoppen er velegnet for skolernes mellemtrin og opefter. Voksne elever er også meget velkomne.


Novelle Workshop

Denne workshop begynder med at jeg kommer og underviser i grundlæggende skriveteknik. Hvordan bygger man en historie op? Hvilke elementer er der i en historie? Hvordan laver man et plot? Hvordan skaber man sine karakterer? 

Derefter foregår de næste ugers undervisning over internettet, hvor eleverne sender deres tekster til forfatterne, der kommer med respons og ideer til, hvordan man kan gøre teksten stærkere og bedre. Der vil normalt gives respons tre gange, og workshoppen forløber sig over 5-6 uger.

Workshoppen er velegnet for skolernes mellemtrin og opefter. Voksne elever er også meget velkomne.

Skrive Kick-off

Skal I holde temauge om at skrive på jeres skole, eller er din klasse i gang med at lære om, hvordan man skriver skønlitterære tekster, så kan Lise Bidstrup komme forbi og holde et kick-off arrangement, hvor hun fortæller om de mest almindelige grundregler i skrivningen, og hvor hun fortæller om, hvordan det er at arbejde som forfatter.