Skrivetrang

skrivetrang

Skrivetrang er en værktøjskasse til dig med forfatterdrømme.

To erfarne forfattere og skrivekursusundervisere, Lise Bidstrup & Lotte Garbers, deler rundhåndet ud af deres erfaringer om det at skrive.

Mange går rundt med en drøm om at skrive og har måske bare brug for lidt konkret hjælp for at komme rigtigt i gang. Nu er der ingen undskyldning længere.

Forfatterne til denne bog lægger ingen fingre imellem og deler generøst ud af deres hemmeligheder og tricks. Det vigtigste budskab er nok, at man først og fremmest ikke skal være bange for at gå i gang,

I ”Skrivetrang” får du en veludrustet værktøjskasse, du kan bruge på dine tekster.

 - Du får en masse konkrete indspark om, hvad der skal skrues på, lirkes ved, udraderes eller pyntes på. 

- Du får en masse øvelser, til når du skal i gang, når du er gået i stå, når du skal skrive om,  – og også til hvis du skal hjælpe andre til at skrive om.

- Du får en masse bud på, hvad andre forfattere – både professionelle og elever – har sagt, tænkt og erfaret om det at skrive. 

- Du får de peptalks, du skal bruge for at komme videre, når du er gået i stå. 

... og meget meget mere.

Kort sagt. Denne bog vil være din ven i nøden, når du har brug for sparring, udfordring og inspiration til dine - og andres - skriverier.

Bogen er bygget op med meget lidt teori, rigtig mange øvelser, masser af eksempler og en lige-til-benet tone. Den er henvendt til unge med forfatterdrømme, men undervisere og andre med interesse for emnet opfordres også varmt til at læse med.

Smøg ærmerne op og ryst dem! Der gemmer sig garanteret en god historie indeni.

udgivet af NYT NORDISK FORLAG

Unknown

 

Lotte Garbers debuterede i 1999 med ”For egen vinding” på forlaget Gyldendal. 

Siden har hun udgivet flere romaner, interviewbøger og en del spredte noveller.

Hun kender Lise Bidstrup fra undervisning i Skrivetrang på Espergærde Ungdomsskole og fra Dansk Forfatterforening, hvor Lotte har været formand.

Hun hader endnu mere at skrive om end Lise. Alligevel bliver hun ved med at skrive. Det er ikke lyst, det er trang.

portrætirazu

 

Lise Bidstrup, 35, debuterede i 2005 med ungdomsromanen ”Den grønne Krystal” på Forlaget Facet. Siden har hun udgivet 39 bøger. 

Hun har blandt andre steder undervist i skrivetrang i Helsingør, Frederiksberg og Nepal

Hun kender Lotte Garbers fra undervisning i Skrivetrang på Espergærde Ungdomsskole og fra  Dansk Forfatterforening, hvor Lise for tiden er formand for børne- og unge forfatterne.

Hun hader at skrive om. Alligevel bliver hun ved med at skrive. Det er ikke lyst, det er trang.

Anmeldelser

"...den er skrevet med stor begejstring og glæde for skrivekunsten...Jeg tror faktisk også den er glimrende for undervisere. Hvis jeg nogensinde skulle ende som gymnasielærer i dansk, ville jeg så absolut have bogen her med på pensumlisten, så mine elever kunne danne sig et indtryk af skrivekunsten."

TXTR

“En must-have bog til folk med forfatterdrømme - og som måske er gået i stå midt i et skriveri. Kan varmt anbefales, da jeg fandt øvelserne sjove og interessante, og de fik sat en stopper for min skriveblokering..”

“God, nem, overskuelig, let forståelig. Skrevet til unge.”

Goodreads

“Bogen er fuld af øvelser og gode råd - alt sammen tilsat forfatterenes egne erfaringer. Den er let-læst, og lider man af skrivetrang, bliver man fra første side inspireret og får lyst til at gå i gang.

Bogens styrke er helt klart de mange øvelser, der er så konkrete, at det bare er et spørgsmål om at gå i gang. Derfor kan der også være inspiration at hente for dansklæreren.”

Æseløre

“Skrivetrang er en helt fantastisk bog til forfatterspirere...Skrivetrang er nem og behagelig at læse. Krydret med personlige eksempler, der giver den egenskab at det føles som om det er forfatterne selv der snakker direkte til dig. Det såkaldte værktøjskasse-afsnit var helt klart, efter min mening, det bedste afsnit. Her får man mange gode ideer til hvordan en historie bliver til rigtig litteratur...Så Skrivetrang er fyldt med al den grundinformation en nystartet og selvfølgelig også garvet forfatter bør vide. Hvis du går i står, så har Lise Bidstrup og Lotte Garbers også en god ide eller to til hvordan du kommer videre...Hvor ofte har vi forfatterspire ikke ønsket at vi kunne granske lidt i forfatterhjernerne? I Skrivetrang bliver der gavmildt delt ud. Så hvis du også har det sådan, så vil du helt klart nyde bogen lige så meget som mig.”

Skrivepulten

“...Helt uforvarende kom jeg under læsningen på en idé eller to til, hvordan jeg selv kommer videre med det, jeg lige nu skriver på:-)...”

BenteHøegblog