Lys

I efteråret blev jeg bedt om til at skrive en novelle til en dansk-nepalesisk antologi. Novellen skulle skrives over temaet “lys”. Danske forfattere skrev til nepalesiske illustratorers forlæg – og omvendt. Kort tid efter fik jeg tilsendt en illustration af enpige, der rider på en ugle. Billedet var tegnet af Keshab og inspirerede mig til historien Pigen der elskede smukke ting. Historien blev på min just overståede tur til nepal dramatiseret af to forskellige teatergrupper og opført på skoler rundt i Nepal, hvilket var en fantastisk oplevelse.

Bogen består af 12 historier med tekst og billeder fra blandt andre: Erik Petri, Martin Glaz Serup, Lise Bidstrup, Peter Bay Alexandersen, Bodil Bredsdorff, Otto Dickmeiss, Nanna Gyldenkærne, Annette Herzog og mange flere.

Forlag: Dansk Forfatterforening

Omslag: Erik Petri m.fl.

Anmeldelser

Samlingen er interessant på grund af den usædvanlige måde, den er blevet til på og det fjerne miljø, som flere af historierne handler om, men det er også en ujævn samling, hvor nogle historier er mere spændende og appellerende end andre. Personligt kan jeg bedst lide Bhattarais "Engel lærer menneskene at kende"

Lektør