3900 NUUK

Forlag: Tellerup

Annas mor har fået job i Grønland, hvilket betyder at hele familien skal flytte fra Danmark. Anna har aldrig drømt om at bo i Grønland, og hun har på ingen måde lyst til at flytte fra sine veninder. Det er svært at være ny i en skole hvor både sprog og kultur er så meget anderledes end Anna er vant til, men med lidt hårdt arbejde kan det måske lykkes at falde til.

Det er sommerferie, og Anna skal med Nivi langt nordpå til en lille bygd og besøge Nivis mormor og morfar. Det er superspændende at besøge det rigtige Grønland, og det bliver ikke mindre spændende da en amerikansk pige bliver væk fra sine forældre. Hele bygden deltager i eftersøgningen, bortset fra Anna og Nivi der er for uerfarne til at komme med ind i det farlige grønlandske landskab. Men pigerne sætter sig for at bevise at man kan godt kan hjælpe, selvom man ikke kan bestige store bjerge og springe over gletsjerkløfter.

Mens Anna og Nivi var på ferie hos Nivis mormor og morfar, oplevede de hvor meget klimaændringerne har påvirket naturen i Grønland. Nu er der projektuge i skolen, og Anna og Nivi har fået en helt fantastisk ide til hvordan de kan sætte fokus på klimaændringerne. Det er bare ikke nok for de to piger at nøjes med at lave en plakat eller en kort video, nej, der skal ske noget stort!

 

Annas mor har fået job på Grønland, så hele familien skal flytte.

En serie om at være ny et sted, hvor man ikke kender sprog og kultur.
En historie om at finde venskab og falde til et helt fremmed sted.

 

Anmeldelser

"Tre spændende bøger om at føle sig udenfor, om mobning, om at skulle flytte til et fremmed land, familiesammenhold, venskab og den første kærlighed. Undervejs i alle bøgerne er der farveillustrationer, der underbygger handlingen på den givne side. Sproget er meget nutidigt, det føles ikke forceret på nogen måde og så er det let at forstå"

Lektør