Djævel på Dåse

Forlag: Tellerup
Illustrationer:Rasmus Jensen

pokkerscover
Det var meningen, at Simon skulle have været i tivoli med sine venner. Det var meningen, at han skulle være en helt almindelig dreng. Det var meningen, at han skulle opføre sig pænt. Men ikke alt går, som man ønsker. I stedet skal Simon til sin farfars begravelse. Og i stedet bliver han pludselig opsøgt af samme farfar, der i form af en djævling vil have Simons hjælp. I stedet kaster farfaren en forbandelse på Simon, så han bliver tvunget til at hjælpe ham. For hvem har lyst til at prutte på de forkerte tidspunkter? Simon bliver hvirvlet ud i en opgave, der kræver, at han møder nogle ret så livlige døde. En opgave, der skal løse en gammel familietvist, som Simon på ingen måde har del i.

pokkers2
Dåsen med Simons farfar er blevet stjålet, og ikke bare af hvem som helst. Satan bryder sig ikke om, at man løber om hjørner med ham, så han får sine djævlinge til at løbe om hjørner med alle andre. Og Simon må løbe efter. Til helvede. I jagten på dåsen med farfaren må Simon tage til helvede, hvor han må bruge al sin snilde til at få dåsen med sig hjem igen. Han må bruge alle sine bordfodbold-evner, og han erfarer temmelig kontant, at Satan ikke bryder sig om at tabe i spil. Slet ikke. Men hvis Simon nogensinde skal komme af med den forbandelse, farfaren har lagt på ham, må han gøre, hvad der skal til. Også hvis det betyder at udfordre selve Satan.

d3
Alt burde være overstået. Simon har fundet sin farfar. Simon har overvundet Satan. Simon har problemer med mavegas. Men... Da Simon endelig kommer tilbage fra helvede og bare skal have fat i sin farmor for at afslutte den opgave, som han ikke på nogen måde havde lyst til at påtage sig, så er den gamle dame gået i koma. Simon må på den igen. Han må til koma-Land, som bestemt ikke er lige til at finde rundt i. Og samtidig begynder en anden fra hans familie at forfølge ham. En anden som også er død. En anden som bestemt ikke vil ham det godt.

En triologi om Simon, der bliver hjemsøgt af sin afdøde farfar, der vil have ham til at rette nogle fejl, som farfaren har begået i sit liv. En humoristisk serie om døden og livet, djævlinge og en meget velklædt satan.

Anmeldelser

"Den er overraskende god????"

Mofibo-bruger

“Simon har en masse besvær med sin afdøde farfar, der pludselig opsøger ham. Farfar har brug for hjælp. Det er ikke umiddelbart noget, Simon vil blandes ind i - men hvad gør man, når man trues af en prutteforbandelse? ’Farfar på dåse’ er første del af den sjove, skøre og underholdende serie ’Djævel på dåse’.”

læsformig.dk

“Helt klart en spændende og underholdende bog”

Pallesgavebod.dk 

“det gode ved bogen var: at den var meget sjov og spændene. og der var ikke noget dårligt ved bogen. bogen kan godt anbefales til børn.“En skør historie - jeg har ikke læst noget lignende før.”

pallesgavebod.dk 

"Lise Bidstrup har generelt ramt en fin og sjov tone, der med garanti går lige durk ind i 3.-5. klassernes hjerter."

EMU

"Djævel på dåse er ikke ligeså spændende og actionfyldt som Shinobi-serien, men det gør ikke noget, for det er en helt anden type historie. Historien om Simon og hans dåse-farfar er nemlig meget mere skør og fjollet, for trods det at bøgerne omhandler temaer som død og det at miste, så er det langt fra tung læsning. Tværtimod er tonen meget let og humoristisk og da serien tilmed er forsynet med flotte farveillustrationer og masser af pruttehumor, så skulle der være god chance for, at Djævel på dåse rammer plet hos de yngste."

Troldspejlet

"Unik og sjov historie om en farfar der stikker af fra Helvede...Djævel på dåse er først og fremmest morsom, og jeg føler mig lige så godt tilpas i Lise Bidstrups selskab, som jeg gjorde da min matematiklærer i 3. klasse oplæste Ott0 er et næsehorn af Ole Lund Kirkegaard...Historien er unik! Jeg sad længe og tænkte over hvad den mindede om, men kunne ikke komme på noget, og det skal tages som det andet store kompliment! Originaliteten...Bøgerne har nogle dejlige hårde omslag, og Rasmus Jensen har tegnet noget helt fantastisk sjove, farverige tegninger som man kun kan elske. Jeg kom sådan til at holde af historien om Simon og farfaren – Lise Bidstrup skriver så man bliver glad i låget, og Djævel på dåse 1-2-3 er virkelig kvalitetsbøger, som man har lyst til at læse mere end én gang."

Fortællingen.dk

"Med serien om Simon og hans djævlehærgede farfar slår Lise Bidstrup et slag for læselysten. Hendes våben er humor, drama og fantasi, og hun bruger dem godt.”

Lene Kaaberbøl

"Lise Bidstrups trilogi, »Djævel på dåse«, er en sjov og vanvittig historie om drengen Simon, der pludselig har sin afdøde farfar (som han aldrig har kendt) i en coladåse!...Elementært sjov og spændende underholdning for den 8-10 årige."

Berlingske Tidende