HISTORISKE PERSONER

1643134t137

Læs beretningen om, hvordan Peter Wessel voksede op, og blev til den store danske søhelt.

Fra Norge til Danmark

Skærmbillede 2014-10-16 kl. 21.31.13

Læs beretningen om, hvordan Skipper Clement

voksede op i et uretfærdigt Danmark, hvor bønderne endte med at gøre oprør med Skipperen i spidsen. Clement Andersen blev født i 1485 i Nordjylland. Som søn af en bonde voksede Clement op og så, hvor dårligt bønderne blev behandlet i Danmark på det tidspunkt. Det ville Clement ikke finde sig i. Først blev han købmand, senere skipper og viceadmiral hos kongen, og til sidst startede han et oprør mod de adelige. Et oprør, der nu om dage kendes som Grevens Fejde. Et oprør, der kostede mange mennesker livet, og som satte et stort aftryk i Danmarks historie.

Anmeldelser

“Udover at bogen giver indsigt i historiske begivenheder, er den også fyldt med action, og underholdningen er i top. Den kan læses fra ca. 10 år eller som højtlæsning fra ca. 8 år.”

Pingvinnyt

“Lise Bidstrup formidler levende og engageret historien om Peter Jansen Wessel, der blev kendt som søhelten Tordenskjold. Sproget er rigt og varieret. Det er en fryd at se, hvordan Lise Bidstrup evner at integrere gamle udtryk uden at teksten bliver tung eller vanskelig. Tværtimod er "Tordenskjold" nem at læse...Bogen er en spændende, lærerig og interessant fortælling med masser af dramatik undervejs. Som forfatter formår Lise Bidstrup at skrive med en lethed og et drive, der gør fortællingen medrivende og god...”Tordenskjold” er en fin måde at møde historien på – samtidig med, at underholdningen er i top!”

Sjovforbørn

“Lise Bidstrup (f. 1976) debuterede i 2005 med romanen ”Den grønne krystal” og har siden flittigt og fermt skrevet i fantasygenren. Hun har en BA i religionsvidenskab og fik i 2011 Drengelitteraturprisens 2. præmie med novellen ”Hvid røg”. Nu har hun med held og dygtighed forsøgt sig i factions-genren med historien om Peter Wessel alias Tordenskjold...Lise Bidstrup har skrevet en spændende og medrivende bog om ham, hvis billede sidder på tændstikæskerne. Fin bog til 4.-7. klasserne!”

Skolebibliotekarerne

“En biografisk roman for børn fra 10 år, med farveillustrationer. Til læsning for interesserede børn i folkeskolen og fritidslæsning, og fx også til oplæsning for børn 8 år i indskolingen. Forsiden og omslaget passer til indhold...Dette er en, i positiv forstand, "kulørt" historisk biografisk roman, der skildrer Peter Jansen Wessel (kendt som Tordenskjold) (1690-1720), hans liv og især gerninger...En anvendelig og vellykket historisk biografisk roman formildet på en underholdende måde...”

Lektørudtalelse

“Farverig historisk biografisk roman, der på fin vis skildrer et stykke danmarkshistorie på en levende og nærværende måde. Sproget er fyldt med dialog, og der er en god fremadskridende handling. Illustrationerne er af varierende størrelse, i heldækkende og mættende farver og afspejler fint bogens handling.”

Lektør