Shinobi

Forlag: Tellerup

Illustrationer: Christian Guldager

s1
Emil og Silas har sommerferie, men i stedet for at ligge på stranden med vennerne, overtaler deres mor dem til at tage på Nationalmuseet og se en udstilling om Japan. Drengene tager modvilligt med, men dagens kedelige udsigter ændrer sig pludselig, da Silas finder en gammel japansk mønt på gulvet, som han tager med hjem. Mønten er et japansk ´mon´, der indeholder glemte kræfter, som resulterer i at Emil og Silas bliver sendt ud på en farlig mission, hvor det er svært at finde ud af, hvem der er venner, og hvem der er fjender.

s2
Jagten på manden fra Traneklanen fører Emil og Silas til et hotel i det indre København. Drengene håber, at de kan opsøge den japanske mand, give ham mon’et og på den måde komme ud af deres knibe så hurtigt som muligt. Men helt så let skal det ikke gå. Samtidig med at drengene finder japaneren, dukker nogle andre, der er på jagt efter ham, op. Japaneren bliver taget til fange, og drengene må sætte livet på spil for at redde ham, så de kan få overleveret mon’et til den retsmæssige ejer.

s3
Intet er gået, som de havde håbet, og deres opgave er nu blevet endnu større. Shinobi har bedt dem om selv at finde det gamle mons bagside, og opgaven fører dem til Japan, hvor de endnu en gang står ansigt til ansigt med Traneklanens fjender fra Abeklanen. Drengene finder hurtigt ud af, hvor bagsiden befinder sig, men det er en sværere opgave at få fat i den, end de kunne ønske. Især fordi folkene fra Abeklanen modarbejder dem på alle mulige og umulige måder.

shi4
Emil og Silas er efter mange strabadser nået frem til skjulestedet, hvor mon´ets bagside befinder sig. At finde det bliver ikke helt så let, som de havde forestillet sig, og endnu mere umuligt bliver det, når det viser sig, hvordan de skal give mon´ets kræfter tilbage til Shinobi.Endnu engang tager drengenes opgave en drejning, som de ikke havde forudset, og som de gerne ville være foruden. Men hvis de vil gøre sig forhåbninger om at komme tilbage til Danmark, bliver de nødt til at fuldføre.Koste hvad det vil.

shi5
Emil og Silas sidder i flyet på vej mod Danmark. På vej hjem. Men noget nager Emil. Han kan ikke lade være med at tænke på det, som den gamle dame sagde til drengene i lufthavnen, og han bliver mere og mere sikker på at noget er rivende galt. Meget imod Silas' vilje hopper drengene af flyet, inden det letter, og opsøger damen igen. Hun taler i tåger, men overbeviser alligevel drengene om at de skal drage tilbage til ninjaerne, fordi der er noget, der ikke er afsluttet. Drengene får sig en ubehagelig overraskelse, da de genser Shinobi, og pludselig bliver hele situationen vendt på hovedet. Venner bliver til fjender, og drengene må kæmpe imod det, de hidtil har kæmpet for.

shi6
Drengene er endelig blevet sat ind i sagens rette sammenhæng, og de bliver nødt til at rette op på den forfærdelige fejl, de lavede, da de overdrog mon'et til Shinobi i første omgang. Desværre har Shinobi haft tid til at opbygge en enorm hær af ninjagenfærd, og han bruger dragen under templet til at passe på mon'et. Abeklanens krigere kæmper mod genfærdene, mens Silas og Emil må drage tilbage til traneklanens tempel for at skabe orden i kaoset. Det bliver en farefuld rejse, og Emil og Silas har ikke mange chancer for at redde verden fra den ondskab, som de, uden at vide det, har været med til at skabe.

Emil og Silas har sommerferie, men i stedet for at ligge på stranden 

med vennerne, overtaler deres mor dem til at tage på Nationalmuseet og se en udstilling om Japan.

Drengene tager modvilligt med, men dagens kedelige udsigter ændrer sig pludselig, da Silas finder en gammel japansk mønt på gulvet, som han tager med hjem.

Mønten er et japansk mon, der indeholder glemte kræfter, som resulterer i at Emil og Silas bliver sendt ud på en farlig mission, hvor det er svært at finde ud af, hvem der er venner, og hvem der er fjender.

Nomineret til Bogsluger-prisen 2011 & 2012

Anmeldelser

“En af mine favoritter er serien Shinobi af Lise Bidstrup, der på eminent og fantasifuld vis formår at blande hverdagsrealisme med fantasy.”

Frederiksberg Bibliotek

“den er mega god fordi jeg kan godt lide ninja og japanske ting og bøger så den er bare perfekt:D...Jeg synes også den er meget spændende men også meget sjov...den er meget fantasi agtig men også meget sjov ik så meget kedelig men jeg syntes den er for kort...Jeg synes at bogen er rigtig god, fordi der er masser af ninjaer og japanske våben. Jeg kan også lide den fordi, jeg godt kan lide Japan...den her bog er super fordi der hele tiden dukker nye spændene ting op og lige pludselig kommer de op i kamp...”

Bogsluger

“Den er herre god fordi der er spænding i og der er lige det som jeg godt kan lide. Det er den bedste bog jeg har læst.:)...... Jeg syntes den var svedig”

Bogsluger

“Anbefales af folk der kan li en spændene bog.”

Læsebarometeret

“Der er spændende kampscener og masser af action.”

Pallesgavebod.dk

"Shinobi er en facinerende blanding af dagligdags realisme og fantasy-elementer. Her er der action for alle pengene!"

Hillerød Bibliotek

"Jeg synes bogen er god fordi der er meget dramatik."

Jacob-Emil, 3. klasse

"Bogen er illustreret af Christian Guldager, der helt i harmoni med bogens ånd skildrer begivenheder både spændende, dystert og tankevækkende. Lise Bidstrup giver som altid en god historie med fart og spænding. Bøgerne er delt op i korte kapitler, så man nupper altid lige et til, for det er svært ikke at lige få afklaret, hvad der sker efterfølgende, eller hvordan vore helte reder sig ud af kniben!"

Helsingør Dagblad

""Der er fart over feltet i fortællingerne, og man når dårligt at puste ud over gennemførelsen af en strabadserende opgave, før en ny står for døren...Bøgerne er skrevet med et enkelt og flydende dansk med korte kapitler, som frister læseren til at nuppe et til, fordi spændingen er vedvarende. De er trykt med stor skrift og illustrationerne af Christian Guldager er mystiske og pirrende...God læsning."

Helsingør Dagblad

"Der er dramatik for alle pengene, historien fungerer, der er masser af fut i fejemøget, og Lise Bidstrup skriver med en god energi og drev i sproget. ”Shinobi-serien” har tilmed en relativ lav lix, og hver bog er kun på o. 70 sider, så selv de yngre læsere på mellemtrinnet kan være med. "

EMU

"Shinobi er en facinerende blanding af dagligdags realisme og fantasy-elementer. De to ting forenes på fornem vis, så man ingen problemer har med at købe historien...Der er action for alle pengene, men en action, der beskrives så stemningsfuld, at man uden problemer ser den for sig."

Fortællingen.dk

"Og med alle beskrivelserne af kampe og våben, tror jeg, at især drenge vil være helt vilde med dem"

Boggnasker.dk

"Bøgerne er ret overkommelige at læse og er derfor gode til de lidt yngre læsere, især hvis man er vild med samuraier og ninjaer."

Troldspejlet.dk

"Endelig vil de kampsportshungrende - især - drenge kunne finde god fiktion, når de søger på ninjaer, og det gør de ofte!"

Lektørudtalelse

"De tre sidste bøger i Shinobi-serien har faktisk endnu mere knald på kampscenerne og ninja-actionen end de første, da de to hovedpersoner ikke blot må kæmpe mod menneskelige ninjaer men også overnaturlige væsner med uanede kræfter. De mange farveillustrationer er flotte og stemningsfyldte og fungerer rigtig godt sammen med historien, der både er spændende og mere uhyggelig end seriens første del. Shinobi 4-6 skal læses i forlængelse af de første tre bøger, der udkom for et halvt år siden, da det er én sammenhængende historie, men kunne man lide dem, vil man helt sikkert ikke blive skuffet over den actionfyldte afslutning. Kort sagt; det er god ninja-action for alle pengene!"

Troldspejlet.dk

"...fuld knald på handlingen fra allerførste side. Teksten er som en drengedrøm på speed...Og hvis man ER til den slags bøger, så er Shinobi en fest, som man vil elske. 

Bogen har masser af tegninger i farver, så man selv kan drømme sig til actionjapan, og det er en befrielse, at det er to drenge, der har hovedrollerne og ikke en af hvert køn, som ellers næsten er en lov i bøger. 

Meget vellykket til sin målgruppe!"

Boggnasker.dk

"Jeg havde i hvert fald ingen problemer med at holde interessen kørende, selv om jeg er lidt langt fra målgruppen...et solidt stykke håndværk af en forfatter der er blevet god til at få plot og personer til at fungere sammen indenfor nogle givne, ofte ret snævre rammer."

Fantastik