ØENS SJÆL

Forlag: Tellerup

Illustrator: Birde Poulsen

    

    

    

 

Rafael bor i Havana på Cuba, hvor hans far sidder i fængsel

og hans mor ligger syg,og hun nægter at tale med nogen.

En nat dukker en talende pelikan op på Rafaels seng

og fortæller at Rafael er blevet udvalgt til at redde Cubas sjæl,

fordi den er ved at forsvinde.Rafael får nu mulighed for

at redde sin mor, men ikke uden problemer …

 

Anmeldelser

"Lise Bidstrup har skabt en virkelig sød og drømmende historie i bedste, klassiske eventyrstil ... Øens sjæl rummer så meget eventyr og kærlighed. Den har et stort, varmt budskab, fortalt gennem en lille usikker dreng, der vil gå hele vejen for at redde sin mor. Oplagt godnathistorie. Den fortjener næsten, at man oplever den som en familie. Skøn historie."

Drenge til tjeneste

"...en fantastisk serie...Historien er svær at slippe, både mens jeg læser og efter … sjældent har jeg haft så meget på hjerte til en anmeldelse..Lise Bidstrup er god til at sætte scenen...Historien er politisk - på den gode måde...Beskrivelserne er relevante og nuancerede...det lykkes forfatteren at beskrive disse politiske og komplekse forhold i et enkelt og forståeligt sprog, helt i børnehøjde. Flot arbejde...bogens illustrationer er flotte, stemningsfulde og farverige...Lise Bidstrup er en mester i symbolik...Sproget er enkelt og let at forstå. Der er flow og det er mundret...Med et slutbudskab om, at verden aldrig er helt som den ser ud til være (… min egen kæphest), er jeg solgt til ”Øens sjæl”"

Bogtjeck

"...meget charmerende eventyr om drengen Rafael og hans søgen efter Cubas sjæl...Spændende...Det fungerer godt med de to sideløbende historier, den magiske del med at finde øens sjæl, og den meget virkelige del med at leve i et fattigt Cuba. Birde Poulsens velkendte streg passer rigtig godt til dyrene og stemningen i historien...Anbefales varmt..."

Lektør