TOKOLOSH

Forlag: Høst & Søn

Illustrator: Birde Poulsen

TOKOLOSH_FORSIDE_10_06

Et magisk eventyr fra de varmere himmelstrøg. Om den farlige Tokolosh og Sofie der pludselig kan forvandle sig til forskellige dyr. Sofie, hvis mor forsvandt i Afrika for mange år siden...

 

Sofie er rejst til Afrika med sin far. De starter i Tanzania, men rejsen bringer dem også til Malawi, Zambia, Botswana og Sydafrika. Sofies mor forsvandt for mange år siden, og rejsen er bl.a.et forsøg på at mindes hende og rejse i hendes fodspor. Mystiske ting opstår og Sofie begynder pludselig at forvandle sig til forskellige dyr og hører om den aggressive og farlige Tokolosh. Det bliver en rejse, hvor Sofie gang på gang bliver udfordret, og hvor hun måske endelig får opklaret mysteriet med moren, der så pludselig forsvandt.

Tokolosh er fem små letlæste bøger samlet i en udgivelse. Bogen er velegnet til højtlæsning fra ca.6 år og til selvlæsning fra ca.8 år. Med illustrationer af Birde Poulsen.

Anmeldelser

"...en spændende og varm historie med magi, fremmed kultur og ikke mindst et eksotisk dyreliv...det smukke sprog, som Tokolosh er skrevet i...fine og udtrykfulde tegninger, som følger med, rundhåndet strøet ud over kapitlerne i et antal på ca. 50...Det er en fin anledning til at åbne en verden for læseren: Den afrikanske verden, som den er beskrevet her...5 ud af 6 stjerner."

Pædagogen.dk

"Tokolosh er god fordi man også for meget at vide om Afrika samtidig med at man læser en meget fantastisk historie.
Tokolsh er en fantasy bog."

Biblo.dk

Bogen er rigtig god så den får 6 stjerner.

"Tokolosh er en bog, man lægger fra sig med et dybt suk, som kommer af en tilfredshed med at have haft en dejlig oplevelse ... Det fine samspil mellem forfatter og illustrator er et stort plus ved Tokolosh ... det smukke sprog, som Tokolosh er skrevet i ... de fine og udtrykfulde tegninger, som følger med, rundhåndet strøet ud over kapitlerne ... Det er en fin anledning til at åbne en verden for læseren: Den afrikanske verden ..."

Jagoo

"...i en blanding af magisk realisme og ”roadmovie” er bogen en rejse hen over stepperne og savannen ... Sofie møder den magiske verden med et fantastisk gå-på-mod, hun lærer en masse om Afrika, om dyr og om sig selv."

Bogbotten

"Velfortalt eventyr fra de varme lande... Forfatter Lise Bidstrup kan sit kram med at bygge en historie op med mange spændingsmomenter og gøre den troværdig for målgruppen... Bogen er klart det, man kan kalde en page turner, og de sidste kapitler måtte vi bare læse, selv om det var langt over normal sengetid... Illustrationerne er fine og er med til at understrege stemningen af mystik i bogen, men bevarer også deres eget liv... Jeg har på fornemmelsen, at det er en af den slags bøger, som den 10-årige altid vil huske, at hun har læst.."

Fyens Stifttidende/Fyens Amtsavis

"Tokolosh er hæsblæsende magisk realisme... Lise Bidstrup skriver på sin hjemmeside, at hun rejser meget for at få inspiration til sine bøger, og det er tydeligt, at hun har en del viden om de lande i Afrika, bogen udspiller sig i... Birde Poulsen har illustreret bogen med fine blyantstegninger... til tider ret uhyggelige historie..."

Bogvægten

"En fortælling fra det mystiske Afrika fuld af håb, længsel og magi... Det er en spændende fortælling... fyldt med magisk realisme, hvor magien blandes naturligt med realistiske oplevelser... Det er en spændende og god historie..."

Lektør

Researchrejse til Afrika forud for skrivning af Tokolosh