Den Grønne Krystal

forsdengrønne
Debutbog fra 2005

Det er Daniels tretten års fødselsdag, og dagen går bestemt ikke, som han ønsker. I stedet for at sidde hjemme ved morgenbordet, spise lune krydderboller og pakke stakkevis af gaver op, kører han og hans familie langt ud på landet til afdøde onkel Timms hus.

Det har onkel Timm i sit testamente bestemt, at de skulle.

Til alles overraskelse har onkel Timm, uden nogensinde at have mødt Daniel, også testamenteret noget helt usædvanligt til ham.

Daniel arver en opgave, og uden at ane hvad han går ind til, bliver han hvirvlet ind i en verden af alfer, tinter og dræbende drager. En verden, hvor den grufulde Doguman vil gøre hvad som helst for at overtage magten. En verden hvor Kaya den Vise har spået, at Daniel vil komme og udfordre mørket. En verden hvor der hverken er skyggen af morgenhygge, krydderboller eller fødselsdagsgaver.

Anmeldelser

"...Romanen har meget at byde på. Først og fremmest er den velskrevet. Sproget flyder, og persongalleriet er overskueligt og klart fremstillet..."

Folkeskolen.dk

"...Bogen er velskrevet og spændende med gode miljøbeskrivelser og et varieret sprog...En god debut, der lover godt..."

Lektørudtalelse

"...Helt klart god læsning for yngre fantasyfolk..."

Helsingør Dagblad

"...jeg vil tro at jeg selv som 10-12-årig ville have haft stor fornøjelse af bogen..."

Himmelskibet

"Det er en spændende bog...Den minder faktisk slet ikke om nogen anden bog, men på en god måde."

Anmelderklub.dk

"...Spændende og fængslende fantasyfortælling...kunne man lide Drageherren, vil denne lille perle af en historie bestemt falde i god jord..." 

Fortællingen.dk