Eddus Drager

EddusDrageTekst
Skrevet sammen med Kirsten Sonne Harild

I femtenårige Eddus verden skal man enten være kriminel eller vinde i Lotto for at undslippe fattigdommen.

Hans talent for at flyve med drage har ført ham ind i bandemiljøet, og Eddu vælger banden i håb om en lykkelig fremtid for sig selv og sin kæreste, Paula.

Men valget er ikke omkostningsfrit, og snart står Eddu i en situation, hvor han risikerer at miste alt, hvad han har kært. 

Måske endda sig selv.

Da Lise Bidstrup og Kirsten Sonne Harild rejste til Rio de Janeiro, var det for at møde de unge i de fattige favelaer.

Forfatterne oplevede allerede den første nat et blodigt opgør mellem en bande og politiet, og resultatet af rejsen blev til Eddus drager. 

I dag tager Lise Bidstrup og Kirsten Sonne Harild sammen ud til skoler og fortæller om deres oplevelser i Brasilien.

Anmeldelser

"Det er skrap sovs til skurvede hoveder. Man føler med Eddu, samtidig med at man mærker, hvordan rebet strammes ubønhørligt om hans hals.

Researchen synes grundig, og karaktererne, som forfatterne skriver frem, er troværdige. Man ønsker virkelig, at sådanne, kummerlige livsvilkår ikke fandtes, hvor end i verden de finder sted. Men det gør de, og altid med de svageste som tabere.

Der skal en roman af denne slags til, for at man nærer håb om, at det nytter at tro på, at det kan lade sig gøre, at den svage part klarer sig.

Det er en glimrende bog!"

Børn & Bøger

"Skræmmende beretning om misbrug."

Mofibo

"Det er et hårdt og stærkt miljø som er skræmmende, hvilket er en vigtig historie at fortælle, så derfor skal Kirsten og Lise have en klapsalve for at tag denne udfordring op..."

Ajnat

"Gribende! Fantastisk velskrevet bog, som er af den type, hvor man ikke kan lægge den fra sig."

Mofibo

"Velskrevet og medrivende. god fortælling."

Mofibo

“Bogen er en barsk og gribende socialrealistisk ungdomsroman om 15-årige Eddus tilværelse i bandemiljøet i en brasiliansk favela. Den henvender sig til unge fra 14 - 16 år, er velfortalt og skrevet på baggrund af forfatternes oplevelser på en studierejse til Rio de Janeiro.“

Bibmed.

“Barsk og meget ægte historie, der uden faldballader fortæller om livet i de fattige bydele i Brasilien, hvor gadebanderne styrer og fører en evig kamp med politiet.”

Goodreads

“...rigtig spændende og et friskt pust til ungdoms litteraturen...Der var action fra første side af...”

Læsehest

“Der er ingen skønmalerier i denne socialrealistiske ungdomsroman. Hele fortællingen virker meget ægte, der er ingen sort og hvid, men der gives et mere nuanceret og virkeligt billede af bandemiljøet og livet i favelaerne. Jeg synes meget godt, forfatterne evner at fortælle historien neutralt, uden at virke fordømmende eller belærende...Mens man læser, kan man ikke undgå at blive påvirket af Eddus ulykkelige skæbne eller blive frustreret over de dårlige valg han gentagende gange tager...Der er bestemt ikke lagt fingre i mellem, en spade bliver kaldt for en spade og sproget afspejler meget godt det miljø bogen foregår i. Den vil være en rigtig god diskussions bog for elever i de ældre klasser i folkeskolen. Forfatterne tager også ud på skoler og holder foredrag.”

Bachs Bøger

“...historien er rigtig god, og den har et godt budskab...”

Bookeater

“Barsk og gribende socialrealistisk ungdomsroman om 15-årige Eddus tilværelse i bandemiljøet i en brasiliansk favela. En historie med masser af blod, narko, penge, sex, gangstere og korrupte politifolk... En velfortalt historie...Korte kapitler, stor skrift med luft mellem linjerne og et letflydende og billedskabende sprog gør bogen let at læse. Vold, hårdtprøvede venskaber, kærlighed og sex, bogen rummer det hele...”

Lektør

Bogtrailer til Eddus Drager