Idolernes By

Idolernes by kunfors

Liam er en vildt god danser og hans største drøm er at blive udtaget til White night og danse sig adgang til idolernes by, Urban Populare. Byen, hvor alle de kendte og seje bor, byen hvor alt er nemt, hvor man gør det man er bedst til, vælter sig i penge og er de manges helt. Liam får sin drøm opfyldt, men må dog erkende, at livet som kendt slet ikke er så lige til endda og hvad er det for nogle mærkelige sedler og advarsler, der pludselig dukker op på hans dørmåtte...

Anmeldelser

"Jeg synes bogen er god fordi man forstår den helt fra starten og at man ikke lige pludselig falder ud."

Biblo.dk

“Idolernes by holdt mig fast hele vejen igennem, og selvom jeg havde troet at jeg havde gennemskuet plottet viste det sig at jeg slet ikke havde gættet det alligevel! Jeg var og er også ret vild med slutningen og hvor troværdig den er...en rigtig god serie, som jeg med god samvittighed ville kunne anbefale til alle med den mindste interesse i den her type bøger..”

Tankerfraenskæveksistens

“Idolernes by er en fantastisk roman, som spotbelyser problematikker som idoldyrkelse, værdisæt, kildekritik og mediernes magt..."Idolernes by" tegner klare paralleller til vores egen verden som vi kender den. Problematikkerne er krystalklare, og man kan tydeligt genkende dem fra egne erfaringer...Roman afsluttes på atypisk vis, som blot understreger situationens alvor, og virkelig skaber rotation i kasketten..."Idolernes by" er en fed bog, som både er spændende og en fornøjelse at læse, men på samme tid også intelligent og samfundskritisk.”

Bookeater

Idolernes by er en rigtig spændende science fiction-bog om idoldyrkelse og popularitetens pris. Hovedpersonen Liam bliver gennem bogen mere og mere kritisk over for samfundet og den rolle han selv kommer til at spille efter hans drøm er gået i opfyldelse. Liam som person er rigtig godt beskrevet og meget nuanceret. Han fremstår levende, og man kan som læser leve sig ind i de valg han står over for. Samtidig tager bogen også stilling til om det nu også er lykken at få sine drømme opfyldt. Og ikke mindst at man skal tænke grundigt over om man er villig til at betale den pris drømmene koster. I takt med at Liam bliver mere kritisk over for samfundet bliver hans valg sværere og sværere. For kan man fravælge sine drømme hvis det vil koste livet? Og hvad er vigtigst: At leve drømmen - eller at kunne leve med sig selv?

Bogen er absolut værd at læse, og meget tankevækkende.”

Læsehestmedfantasy

“Spændende, uhyggelig og tankevækkende by om popularitetens pris og om idoldyrkelsens bagside. 

Men også en bog om at tage valg - og at tage ansvar for de valg man tager, også selvom de kan koste livet.. Fem Stjerner"

Herre godt!

PALLES GAVEBOD

“Lise Bidstrups bog ”Idolernes by” er en selvstændig fortsættelse af ”Spillets by”, hvor realityverdenen blev spiddet med ord. ”Idolernes by” kan snildt læses, uden at det sker som led i en serie. Det er tankevækkende underholdning fortalt i et godt og solidt dystopisk sprog.

Man må tage stilling selv, lyder det fra ”idolernes by”. Man må sige stop og tage ansvar, man må forholde sig til den verden, vi deler.

Det er en virkelig god roman, der kan læses af alle- også voksne...Bogens store styrke er, at den spejler vores egen tid, samtidig med at den i et helt andet ”Hunger-games-univers” har mulighed for at sætte alt på spidsen og give alt en ekstra spand kul (for nu at bruge en metafor, der på ingen måde ville være brugt i Urban Populare, her ville man sige, at man skrive, at bogens univers indhalerer et par Tubebars)...– og så skal der ikke røbes mere her. Der er god grund til at læse bogen selv.”

Bogbotten

“Jeg er vildt frustreret over denne bog, da jeg både elskede og hadede den...Jeg synes tematikken er vildt spændende...Spændende og anderledes univers. ..“

Bogrummet

pastedGraphic_5.pdf...Jeg var ret glad for denne bog. Liam er virkelig en dejlig hovedperson...Hele ideen om et samfund der er bygget op omkring det at blive kendt og berømt passer ret godt ind i tiden. Der er efterhånden mange ting hvor det handler mere om at blive en kendt person frem for at være dygtig til et eller andet. Når det er sagt, så er det også et meget skæmmende samfundsbillede Lise Bidstrup præsenterer. Jeg ville i hvert fald nødigt leve i sådan en verden...Jeg synes at det er skruet godt sammen...”

Bøgerpåtværs

“Den var foruroligende fra første side...Idolernes By er sådan en bog, du absolut ikke kan lægge fra dig. Du kan hele tiden lige tage et kapitel mere og et mere. Lise Bidstrup fanger både læserens længsel efter glamour og det søde liv men også foragt for tåbelige reklamekampagner og et manipulerende forbrugssamfund...Jeg beundrer virkelig forfatteren for at bygge så gennemført et univers op...Lise Bidstrup tager tendensen helt til grænsen – og langt over – men det er fantastisk at se konsekvenserne af vores samfundstendenser sat på spidsen. Og det er skræmmende, rigtig skræmmende...Jeg kan ikke undgå at sidde tilbage med en kuldegysen ned af nakken. Hvem trækker trådene i vores forbrugersamfund? Forfatteren har ramt en samfundets nerve, og den vil ikke stoppe med at sitre. Jeg læste sidste kapitel inden sengetid, og jeg havde mareridt om Lise Bidstrups sirligt opbyggede univers hele natten. Denne her bog kommer til at spøge i min bevidsthed længe endnu...”

Unge Læser

Spillets by var det første gys i serien om dystopiske samfund, men gyset fortsætter, blot er det et mere snigende af slagsen i Idolernes by...Læseren bliver tidligt bevidst om den grelle karrikatur af et markedsliberalistisk samfund med idoldyrkelse som det nærmeste, man kommer åndelig føde...Romanen har nogle af de samme kvaliteter som Stepford Wives af Ira Levin, ligesom Orwells 1984, Kammerat Napoleon og En dag i Ivan Denisovitjs liv let kan dukke op i baghovedet, og både målgruppen – teenagerne – og voksne læsere vil kunne nyde denne fikse lille ting...”

Bogvægten

“Anden del af en spændende science-fiction trilogi for unge, i dette 2. bind er fokus rettet mod vor tids jagt på berømmelse og idoldyrkelse. Bogen henvender sig til både piger og drenge fra ca. 13 år og opefter... En spændende og aktuel ungdomsroman i science-fiction genren, om reality, idoldyrkelse og jagten på berømmelse”

Lektør

“En anderledes og stærk ungdomsroman, der sætter spørgsmålstegn ved den blinde accept af andres pålæg og holdninger.“

Bogaktuelt

“Lise Bidstrups fremtidsroman kan i første omgang minde om en variation over Hungergames-serien. Vi har en rig og forlystelsessyg hovedstad og en række oplandsbyer, som spises af med brød og skuespil. Liam kommer fra en af byerne, men kommer ’ind til hovedstaden, hvor han hurtigt rammer toppen, fordi han ejer en særlig, sej, modvillig energi, som går rent ind hos det købelystne publikum.’ Det lyder jo som noget man kender, men historien løfter sig fra det forudsigelige til det originale og bliver ’til en analyse af fordummelsens væsen. Det er en vigtig bog.”

Politiken

“Lise Bidstrup er en af de flittigste forfattere i Danmark... Alene i år er det blevet til fire bøger. Hun har skrevet inden for så forskellige genrer som letlæsningsbøger, fantasy, gys, krimi, voksenromaner og noveller. Kvaliteten er som regel høj.Andet bind i Lise Bidstrups trilogi, som har forskellige samfundstendenser som tema. Denne gang handler det om penge, magt og idoldyrkelse, og det er en velkonstrueret, gribende og stærk ungdomsroman, som behandler emnet på en både vedkommende og aktuel måde.”

Weekendavisen

Bogtrailer til Idolernes By