Prepper

Prepper udkast
Vandt 2. plads til Nils Klim Prisen 2014

Når den helt store katastrofe rammer Jorden, vil millionvis af mennesker dø. Men der findes grupper, som forbereder sig til denne dag. Folk, der ikke bare vil sidde stille og vente på katastrofen.Daniel og hans familie gør sig klar til den endelige katastrofe, så de er parate, når den rammer.Så parate som man kan blive, i hvert fald...For når dommedag kommer , kan man ikke forudsige, hvad der vil ske, og man kan slet ikke forudsige, hvordan folk vil reagere. Heller ikke, selv om man har forberedt sig til det hele sit liv.

Anmeldelser

"En god bog til drenge som ikke gider læse tunge lange bøger... jeg nød læsningen ret meget... Jeg elsker dystopisk/apokapyltisk YA og var dybt fascineret af denne beskrivelse af forberedelserne inden og konflikterne under en apokalypse... fin historie og den var godt fortalt... Fantastic book..."

Goodreads-brugere

“Spændende bog om jordens undergang, og om at leve i frygt hele tiden. Bogen er både tankevækkende og uhyggelig, og der skiftes mellem at fortælle om Daniels liv før og efter katastrofen.”

Pallesgavebod

“Jeg synes rigtig godt om Daniel og hans far, selv om jeg personligt måske synes det er at gå lidt over gevind at genne sin familie afsted i nattens mulm og mørke fordi du mener at katastrofen er indtruffet og ikke decideret ved det....De er to teenagere fanget på sammen sted som må lære at håndtere de situationer som de kommer ud i....En god bog til drenge som ikke gider læse tunge lange bøger om et emne som har stor bevågenhed i specielt USA...”

Medics hyggehjørne

“Bogen er rigtig spændende og fortæller om et emne, som jeg aldrig havde hørt om. Overraskende slutning.”

Egedalsbibliotekerne

“Ideen bag bogen er virkelig god...Lise Bidstrup er heldigvis en glimrende forfatter med et rigtig godt skriftsprog, så bogen er en leg at komme igennem og siderne flyver forbi...Historien skifter mellem nutiden, hvor katastrofen sker og familien evakuerer og fortiden, hvor forberedelserne sker og Daniel havde et 'normalt' liv. Det fungerer super godt, fordi man kommer til at lære Daniel at kende på to meget forskellige tidspunkter i hans liv og finder ud af, hvordan han har det med hele prepper-situationen....”

Frk. Hyms

“...man bliver fanget i spændingen om hvordan de opbyggede konflikter i bunkeren skal udvikle sig, og selvfølgelig for hvordan verdens tilstand er på den anden side af den tunge luge der holder verden ude og gruppen indespærret.

Himmelskibet

“Lise Bidstrup lykkes med en ret hurtigt læst bog, der får behandlet nogle emner omkring det at være anderledes, om overlevelse og om fanatisme. Jeg ved ikke helt, om den unge læser fanger hvordan bogen vil ende (der er lagt ret tydelige ledetråde ud), men det ændrede ikke for mig en god læseoplevelse.”

Farver og striber

“Jeg er glad for at jeg fik læst den her bog. For bogen er ret spændende på mange punkter! Først har vi jordens under gang, som er hele bogens hovedpunktet. Efter det har vi, med hvordan forskellige mennesker håndterer det hele. Og sidst men ikke mindst følger vi Daniel og hans familie, der i flere år har gjort sig klar til at den store ulykke skulle ramme jorden. Jeg synes at det er nogle fede emner...”

Læsehesten

“Drengebog med action, følelser, eftertænksomhed og store litterære kvaliteter...Der er mange eksistentielle overvejelser i bogen, som for eksempel om hvorvidt man kan - eller skal - forberede sig på det værste, eller man bare skal lade skæbnen råde – carpe diem. Et andet emne kredser om, hvordan man som teenager ser ud i forhold til sine kammerater, og om ungdomslivet i det hele taget..Det kan være svært for en kvindelig forfatter at skrive om drengefølelser, men jeg tror, at de mange bogpriser, som Lise Bidstrup har fået, ikke er ufortjente. Hun er en af de forfattere, der virkelig kan fremme drengenes læselyst...Det er klart en bog, jeg vil anbefale til fælleslæsning i de større klasser i folkeskolen og måske foldet ud i en større sammenhæng, så det ikke kun er dansklæreren, der må lægge for, men også kristendomskundskab, samfundsfag og fysik, så man kommer rundt om, hvad det er for noget med tro, viden, varsler og miljø.

Folkeskolen.dk

“”Prepper” af Lise Bidstrup er en konstruktion af kildrende fantasi og en ubesindig fyldepen. Efter en påklistret, opfaren konklusion, som gjorde mig meget tvetydig, efterlod historiens forløb en blid blomsterduft...Bogen omhandler en række dybe tematikker i forlængelse af både prepperlivsstilen og familielivet. Et af dem er frygt, som forfatteren forstår at fremmane i takt med bogen udvikler sig...et oplagt valg til diskussion og refleksion i klasseværelset...”

Majasol

“Her er en meget velskrevet ungdomsroman, der både rummer elementær spænding, Daniels udvikling fra barn til ung mand, venskab og forelskelse
og kamp mellem liv og død vist gennem Daniels far og obersten. ..Livet i bunkeren er skildret så autentisk, at man næsten har været der”

Aslan

“Jeg har aldrig læst en roman om emnet, så jeg fandt naturligvis Prepper spændende...Det psykiske aspekt, er faktisk det, jeg bedst kunne lide ved bogen. Undervejs sidder man selv og overvejer om Jorden virkelig er gået under eller om det bare er noget de tror...Heldigvis springes der i tiden og man får kun de spændende/voldsomme oplevelser med. Man får et indblik i hvordan isolation og indespærren i en bunker, påvirker folkene i bunkeren mentalt og slår splid mellem dem. Det kunne være et interessant eksperiment for psykiatere.”

Bookaholic

“...Og spændingerne går højt...Spændende dystopisk fortælling om at leve i frygt hele tiden, og om at være udenfor...et levende portræt af en Daniel som er fanget mellem sine forældres liv som preppere og det almindelige ungdomsliv. Rigtig god bog som varmt kan anbefales.”

Læsehestmedfantasy

“Det var en fin historie og den var godt fortalt...så fungerede opdelingen i FØR og NU rigtigt fint...Fortællingen er god og det er spændende at læse om hvordan Daniel og hans familie forbereder sig til dommedag...Det er første gang jeg læser en bog om emnet, og det var ret interessant...Bogen er forholdsvis letlæst og vil derfor passe rigtigt godt til dem der måske ikke lige orker en 300-siders bog...”

Bøgerpåtværs

“Først og fremmest vil jeg lige sige, hvor er det dog skønt med sådan nogle historier fra de danske forfattere. Jeg er vild med ideen...Hovedpersonen Daniel elsker jeg. Jeg elsker især starten hvor vi møder ham og ikke mindst også hans stemme. Han er rigtig godt udbygget og udnyttet...original og spændende...man kan mærke en ennorm mængde research bag og handlingen er på mange måder utrolig interessant at reflektere over.”

Skrivepulten

“Spændende bog om jordens undergang, og om at leve i frygt hele tiden. Bogen er både tankevækkende og uhyggelig, og der skiftes mellem at fortælle om Daniels liv før og efter katastrofen.

Fem ud af fem stjerner!”

Pallesgavebod

“Lise Bidstrup skriver, så man bliver fanget af desperationen hos Daniel, der er den unge hovedperson...Det er simpelthen en spændende og engagerende fortælling om teenageren Daniels personlige udvikling, der får en særlig ramme i den pressede hverdag, der findes ”efter katastrofen”. Lise Bidstrup fortæller det, der er vigtigt, men lader også læseren få plads og rum til egne forestillinger. Dialogerne holder, der er hverdagsglimt i fremtidsscenariet og sproget er ungt uden at være poppet....Lise Bidstrup har skrevet mange bøger for unge. Denne bog ville såvel Daniels dansklærer Kirsten som andre dansklærere have glæde af at arbejde med i danskundervisningen. Der er fokus på sprog, på komposition og en særdeles relevant problemstilling. Den kan anbefales. Også til læsere uden for dansklokalet.”

Bogbotten

“Udover at give et fint indblik i fænomenet "prepper", beskriver den samtidig, hvad der sker med mennesker, som er samlet på for lidt plads igennem længere tid...Der findes ikke andre bøger om "preppere", som ikke er så ualmindeligt et fænomen, som man måske skulle tro - ikke mindst i USA findes mange "preppere". Bogen udfylder derfor et hul i samlingen...En rigtig spændende ungdomsbog, som vil tiltrække en bred målgruppe...”

Lektør

“...den her bog ville være super til drenge på 13-16 år...jeg var godt underholdt...selve plottet var ret spændende...især spændingerne, skænderierne og problemerne mellem menneskene i bunkeren var rigtig spændende...”

Susbogblog

“...hun har virkelig fat i den lange ende...kan man stærkt fornemme den røde tråd igennem bogen, som er rimelig vellykket...Man har en blanding mellem en YA og dystopi bog, mixet sammen...Otte ud af ti stjerner!”

Boggnasker

“Jeg elsker dystopisk/apokapyltisk YA og var dybt fascineret af denne beskrivelse af forberedelserne inden og konflikterne under en apokalypse....Beskrivelserne af livet i beskyttelsesrummet - inklusiv alle konflikterne medlemmerne imellem - virkede realistiske...den holdt fint min interesse...”

En-bog-om-dagen

Prepper er effektivt opbygget, der krydsklippes for hvert kapitel mellem nutiden i bunkeren og Daniels opvækst som prepper....Bogen giver et godt indblik i, hvordan den slags radikale tro river en ung person væk fra de muligheder andre unge har...Alt i alt er Prepper velfungerende underholdning...”

Bogblogger

“Jeg var virkelig vild med historien...Jeg kunne ret godt lide bogens personer, og specielt hovedpersonen var jeg ret begejstret for. Han virkede bare så virkelig – og jeg følte virkelig, jeg kunne mærke ham gennem bogens sider...sproget fik læsningen til at flyde så dejligt let...”

Boghjørnet

‘Prepper’ bygger på så god en idé, at jeg ønskede, den var meget længere...Daniels ungdomsliv og sociale forhold til sine drengekammerater, pige-venner og potentielle kærester, er rigtig realistisk, og det samme er de unges sprog...Det er mange kvindelige forfattere, der tror, de ved, hvordan drenge tænker, men oftest rammer de forkert, fordi de tror drenges indre er det samme, som deres ydre. Lise Bidstrup rammer derimod rigtigt...i ‘Prepper’ fungerer skiftene utrolig godt, fordi fortiden – Daniels ungdomsliv og familieliv, hvor han blev oplært som ‘Prepper’ – og nutiden – livet i bunkeren, hvor de har gemt sig – begge er rigtig spændende historier...hvad handler ‘prepper’ så dybest set om? For en dansklærer i folkeskolen er ‘Prepper’ guf at udsætte sine elever for...

Kulturforunge

Mens de er på flugt fra dommedag, gennemgår Daniel nogle ganske normale teenager-ting; han bliver forelsket og kæmper med at blive set som et individ i sin familie.

Til dig der elsker fantasy og gerne vil vide, hvordan du forbereder dig på den sidste dag.

Vi Unge

Bogtrailer til Prepper