Den Sorte Bog om Helte

 Forlag: Høst & Søn

Illustrator: Rune Ryberg 

.

Syv år.

Så lang tid nåede han at få med en nogenlunde fredelig opvækst sammen med sine forældre, sin storebror og storesøster. Men så ændrede alt sig. Kampene tog til.

Ny regering. Myrderier. Jagt. Udrenselse.

Drengen og hans familie må flygte fra deres hjemland. Det bliver en lang og barsk rejse, som intet barn burde opleve. Som ingen burde opleve. Over bevogtede grænser med skydegale vagter.

Udnyttelse. Frygt. Død

Men også mennesker, der hjælper, uden at tænke på sig selv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Anmeldelser

"Fem ud af fem stjerner - Fantastisk smuk, stærk og barsk børnebog om at være på flugt. En bog der burde blive læst af alle børn, unge og voksne."

Goodreads - bruger

"En virkelig barsk velskrevet historie, hvor jeg på ingen måde havde set slutningen ... Genialt tænkt!"

Litteratur til danskfaget

"Hjertegribende roman..."

Caspersenannette

"Den er smuk, hård, velskrevet og anbefales fra ca. 12 år. Også til voksne."

Børnebogcast

"...en sofistikeret, stærk, anderledes og overrumplende roman...en fin lille, velskrevet og -orkestreret roman, som i den grad tager hånd om et af tidens og verdens altoverskyggende problemer - mennesker på flugt - med al den nærmest ubegribelige ondskab og umenneskelighed, det medfører - det er næsten ubærligt!...Store anbefalinger."

Børn & Bøger

"... et isnende og velkomment indblik i en virkelighed, der gemmer sig lige ude foran vores hoveddør. Hvor folk risikerer liv og lemmer for goder, vi går heroppe og tager for givet. Stof til eftertanke, når foråret kommer, og flygtningene igen begynder at strømme mod nord."

Weekendavisen

 "En forfærdelig og nødvendig bog, som man ville ønske ikke var det. Den er godt skrevet og jeg-fortælleren formår at gøre det levende for læseren, hvordan det er at være en lille dreng, der flygter. Illustrationerne er drengens tegninger, og bogen bliver på den måde levendegjort, og man forstår hvordan drengen i høj grad får hjælp af sin fantasi til at klare sig."

Lektør

"...en realistisk gyser..."

Bogvægten