Reservedelenes By

Forlag: Høst & Søn

Artur og hans kone er mætte af dage, og de har derfor valgt at blive sendt tilhimmels. Jonas står på kanten til det voksne liv, og skal igennem sin certificering for at finde ud af, hvilket job, han skal bestride de næste mange år. Vinge lever på jorden, Terra, hvor hver dag er en kamp for overlevelse og en kamp for at undgå høsterne, der kommer efter terrafolkets organer, som der er hårdt brug for i svævebyerne. De to verdener, Terra og svævebyerne, er skarpt adskilt, men lægen Shoan finder ud af, på hvilken måde folket i svævebyerne er afhængige af Terrafolket. Virkeligheden er grusom og fuld af skjulte konspirationer.

Anmeldelser

"Bidstrup sætter tankerne igang, og hendes bog er som altid et fantastisk twist på den dystopiske genre!..."

KSHDKbøger

" ...hæsblæsende fortælling ... Pigerne i bogklubben synes alle det var en rigtig god historie med mange vigtige temaer og pointer. Vi kunne sagtens trække tråde til den verden vi lever i i dag. Det var også noget af det, der gjorde denne fortælling virkelig skræmmende ... Det vildeste ved denne her bog er, hvordan den slutte. Den tog pusten fra os alle ...  vi kan klart anbefale den."

Pigernes Bogklub

"I Reservedelens by har forfatteren Lise Bidstrup på skræmmende vis skabt en fremtidsdystopisk roman, der tager udgangspunkt i allerede nuværende problematikker, som sættes på spidsen, så historien både skræmmer og fascinerer ... Et bedragerisk science fiction-univers danner rammerne for en tankevækkende ungdomsroman ... nervepirrende, grufuld og overraskende ... får læseren til at spekulere over samfundsrelevante emner som ulighed, livsforlængelse og uddannelsessystemet ... har virkelig efterlader et mærkbart aftryk hos mig, og jeg kan ikke andet end at give bogen seks hjerter."

Bogliv.dk

"En tankevækkende og velskrevet bog, som alle bør læse."

Ugeposten Skjern

"Lise Bidstrup har endnu engang skrevet en underholdende og letlæst ungdomsroman med noget på hjertet. Samtidig er historien actionfyldt, ligesom Bidstrup er god til at skildre sine personer, så de fremstår levende ... Historien holder hele vejen, og det dystopiske element får lige et ekstra skru. Bidstrup er nemlig ikke spor blid overfor sine personer denne gang ...  serverer Bidstrup en tankevækkende fortælling, som samtidig er elementært spændende. Og selve slutningen tager en overraskende drejning, jeg ikke lige havde set komme.

En glimrende dansk pendant til dystopier som Hunger Games og Den femte bølge."

Himmelskibet

"FANTASTISK!!!"

Goodreads

"Alene anslaget er mesterligt ... Det er alt sammen godt fundet på ... Det (Urban-serien) er enkeltstående romaner, som er skrevet med nerve og kraft ... Godt er det!"

Politiken

"Ny vedkommende roman i Lise Bidstrups spændende "Urban"-serie, denne gang om overbefolkning og organdonation ... Velskreven  og samfundskritisk roman med et højt spændingsniveau og en overraskende slutning. Romanen efterlader læseren med et væld af spørgsmål om demokratiske værdier og holder effektfuldt et spejl op i forhold til magtforholdene i den virkelige verden ... Bogen anbefales bredt til reolerne med ungdomsbøger..."

Lektør

"Der er bid i Bidstrup, der denne gang leverer en skræmmende science fiction, eller er det en fremskreven model af vores egen verden? ... De sidste sider dyrker spænding, tragedie og uhygge – og en uventet magtovertagelse ... Især er det uhyggeligt, fordi Bidstrups nye univers ikke er så langt fra vores nuværende ... Reservedelens by er grufuldt velgennemtænkt."

Bogvægten

"Man kan i Reservedelenes by mærke en stor bekymring for den sociale ulighed og et politisk engagement, som virkelig bliver siddende i kroppen efter læsningen ... veltænkt, relevant og meget svær at slippe undervejs!"

Weekendavisen