Spillets By

Spillets by udkast
Forlag Høst & Søn

Kimo bor sammen med sin familie i Urban Vertikali, en verden, hvor indbyggerne har været tvunget til at bygge virtikalt op i luften. De fattigste bor nederst, de rigeste øverst og der er ingen kontakt imellem de forskellige niveauer. Da det årlige realityshow, Rangstigen, skydes i gang, opdager Kimo til sin forfærdelse, at hun er en af deltagerne. Godt nok er hovedpræmien et liv i rigdom på øverste niveau, men da Kimo i forvejen bor på det næstøverste har hun umiddelbart intet at vinde, men alt at tabe. For vinder du ikke, dør du …

Anmeldelser

"En medrivende bog, som holder spændingen lige til det sidste, og som formår at fremstille og skabe nogle meget levende billeder af de forskellige miljøer/etager... En bog der klart kan anbefales."

Goodreads

"Jeg var ret glad for Bidstrups sprog. Jeg fandt det letlæseligt, flydende og let humoristisk. Jeg holdt meget af Kimo som hovedperson, hun virkede troværdig og var nem at holde af, med de valg hun traf gennem bogen. På den måde var bogen nem at leve sig ind i og var svær at slippe igen, da man først gik i gang."

Goodreads

"Spillets by er til alle der elsker en dramatisk, uhyggelig bog, der realistisk skaber sin helt egen, ubegribeligt, detaljerede verden."

Biblo.dk

"Super spændende bog... Den første bog i Urbanserien er spændende og svær at lægge fra sig, og ligeså er de næste to bøger i serien! ... I Urbanserien af Lise Bidstrup bliver vi hevet ind i en uhyggelig verden af realityprogrammer, marionetdukker og en verden uden fred. Måske kender du Lise Bidstrup, måske ikke. Hun har skrevet en del ungdomsromaner og børnebøger. Urbanserien er en fantastisk serie... Bøgerne er det rene science fiction, så hvis du er til fremtid og spændende verdener, så burde du læse Lise Bidstrups bogserie."

Olivianet

"Mega fed bog!

Den er SUPER god fyldt med spænding og drama. Det hele starter allerede i kapitel 2 og der fra vil du ikke slippe den igen. Jeg fandt ikke et sted i bogen hvor der ikke var spænding! Den har det samme koncept som hunger games, men den historie er jo også fantastisk."

Brugeranmeldelse fra Mofibo

"En medrivende bog, som holder spændingen lige til det sidste, og som formår at fremstille og skabe nogle meget levende billeder af de forskellige miljøer/etager.
I starten synes bogen at lægge sig umådeligt meget op af Hunger Games bøgerne, men efterhånden som den skrider frem opstår en tydelig forskel.
En bog der klart kan anbefales."

Goodreads

“Synes det er en spændende ungdomsbog der lægger sig meget op af hungergames men lettere at forholde sig til og knap så tunge værdikampe. Rigtig god til unge der godt kan lide film som hunger games og divergent men ikke er klar til så store bøger i serier.”

Goodreads

“Universet giver god mening, og man forstår det meget hurtigt. Langsomt får man forklaret, hvordan tingene hænger sammen, og Bidstrup er god til langsomt at udvide sin verden, så læseren ikke er hægtet af med det samme...Bidstrup formår at skabe handling hele vejen igennem...man er fanget af historien.”

Xenias bog-blog

“Jeg syntes bogen er god, fordi den er spændende og der sker ikke det samme hele tiden... Bogen er godt beskrevet og man kan forstille sig alle niveauerne i hovedet. Det er en genial ide at bevæge sig opad i spillet, så man starter i det fattige miljø og bevæger sig længere og længere op i det rige miljø...”

Opgaver.com

Kimo er på Jobspapas' liste over Top Ten Favourite Kick Ass Heroines!!!

JOBSPAPA

“Der sker noget hele bogen igennem, bortset fra små korte passager, og det gør, at man har sværere ved at slippe bogen end ellers...Da Dødsspillet er en af mine ypperste favoritter, så vil jeg i første omgang anbefale den, men hvis man er glad for Suzanne Collins trilogi, så kan denne her godt være en god opfølger, for den har noget af den samme spænding og er bestemt ikke spild af tid.”

Bogbasker

Spillets by er en fantastisk bog.

Den er fyldt med spænding om hun kan klare det eller ikke og så er der selvfølgelig også kærlighed i den, også selvom de er fra forskellige niveauer.

og så er der håb, håb om at skabe en ny og beder verden, en hvor alle er lige.

Den er så godt fundet på, det er en super historie og man vil bare vide hvad der sker til sidst...Spændende bog, den overgik min forventning til den...super-god bog. En fantasy der virkelig lever op til kravende.

jeg er overasket over hvordan der kan værre kærlighed uden at den overhoved fylder for meget. Hvis der kom en 2-er ville jeg helt klart læse den....En rigtig spændende bog. Hvis man kan lide Hunger games kan man helt sikkert også lide denneher....” 

Pallesgavebod

“jeg synes spillets by har en masse mellem linjerne, og man kan gætte sig lidt frem til hvad det hele ender med (hvis man læser godt efter). Det er næsten i krimi-gernen.
Jeg vil klart anbefale denne bog.”

Kultur for Unge

“Bidstrups skrivestil er rigtig god, hun skriver let og flydende og med tilpas beskrivelser, så jeg sagtens kunne forestille mig, hvordan det hele så ud. Hendes opbygning af den dystopiske verden er rigtig flot, jeg levede mig fuldstændig ind i hendes verden, og det er ikke en verden jeg kunne tænke mig at leve i...slutningen kom en lille bitte smule bag på mig, det vil jeg gerne indrømme pastedGraphic.pdf...Det er en velskrevet historie.”

Sabrinas Bogblog

”Spillets by,” for de, der gerne vii læse om Kimo fra Urban Vertikali, en verden, man ikke absolut ville ønske sig en ferierejse til...Scary og spændende for 10 – 14-årige.”

Master i Børnelitteratur

“Jeg var ret glad for Bidstrups sprog. Jeg fandt det letlæseligt, flydende og let humoristisk. Jeg holdt meget af Kimo som hovedperson, hun virkede troværdig og var nem at holde af, med de valg hun traf gennem bogen. På den måde var bogen nem at leve sig ind i og var svær at slippe igen, da man først gik i gang....Ideen var interessant, og selvom det er science fiction, så satte det nogle tanker i gang, for lige så nemt det var at fatte sympati med Kimo og senere Urn, så var det også nemt at gruble lidt over den verden vi lever i og hvor lette vi mennesker i virkeligheden er at manipulere med....Alt i alt var Spillets by en fin oplevelse. Den var læsevenlig, spændingsfyldt og med et godt sprog. Klart en god succes til målgruppen....om jeg skal læse det næste ungdomsværk fra Lise Bidstrup? Helt klart!”

Cautious

“Uhyggelig og uhyggeligt spændende science fiction for unge +13 – og andre kan også få sig et godt gys....Der er mange gode iscenesættelser og man kan nyde det, der ligner inspiration både fra filmen The Hunger Games, fra Svend Åge Madsens novelle Skabt for hinanden, fra George Orwells 1984 og fra Shirley Jacksons glimrende gysernovelle The Lottery.”

Bogvægten

Spillets By er god! ...Forfatteren har et energisk drive...Det går over stok og sten på de forskellige niveauer i forskellige prøver...Det er ærlig talt “død”-spændende at følge kamp og flugt...En hårrejsende afslutning er godt fundet på...Spillets By er bestemt værd at læse.”

Børn & Bøger, Steffen Larsen

“...en super spændende historie. Der er handling, aktion og faktisk også en smule kærlighedshistorie...hun er beskrevet rigtig godt som et levende menneske af kød og blod...historien hang rigtig godt sammen, jeg synes ikke der var scener eller situationer hvor jeg kedede mig. Slet ikke...Det synes jeg er er et super godt og mega spændende emne/budskab...Spillets By er en oplagt julegave for alle unge, både dem der elskede Hunger Games, men især for de der endnu ikke har stiftet bekendtskab med den dystopiske genre. For kan de da så se at komme i gang. :0)”

Skrivepulten

“Jeg synes, at det er en god bog. Bogen er spændende, fra side 1 af  og den holder dig fanget igennem hele spillet fordi du hele tiden tænker, hvad kommer der nu til at ske. Jeg kan rigtig godt lide Lises skrivestil, og det bliver bestemt ikke sidste gang, at jeg kommer til at læse nogle af hendes bøger.

Læsehestens bogblog

“Whau er man allerede grebet af historien eller hva’….? Jeg blev i hvert fald grebet ind fra første side.

Lise Bidstrup skriver flydende og let. Historien glider derudaf og er vildt spændende. Har du læst Hungergames, Divergent (af Veronica Roth) og lignende bøger skulle du også prøve denne roman.”

Bogbiksen

“Spillets by holdt mig fanget fra første side. Den manglede ikke spænding på noget tidspunkt og der var lynhurtigt blodige begivenheder og ikke mindst mystik til den store guldmedalje....De læsere der har efterspurgt bøger lignende The Hunger Games og fans af den dystopiske genre, kan med fordel læse Spillets by. Bogen var slet ikke kedelig og underholdt hele vejen igennem med barske scener, en modig hovedperson og en smule romantik...”

Sabinesbogblog

“Bogen er skrevet i et lettilgængeligt sprog, handlingen flyder rimelig jævnt, og bogen er hurtigt læst...et forskruet og dominerende system, der undertrykker borgerne...forklaringen på opbygningen af samfundet var anderledes og udmærket beskrevet...Hvis du savner bøger i stil med 'The Hunger Games', så vil du sandsynligvis kunne lide denne bog...”

Denlillebogblog

“‘Spillets by’ er den første bog, jeg har læst af Lise Bidstrup, men jeg tør godt sige, at det bestemt ikke bliver den sidste. Hun skriver så godt, at jeg havde svært ved at lægge bogen fra mig, allerede inden det rigtig spændende begyndte..Den er lige så barsk, som den lyder, men det er også en meget velskrevet spændingsroman om ulighed, oprør og korruption..Det er rigtig fedt, at man skal tænke lidt selv...‘Spillets by’ er spændende, velskrevet og meget gennemført i sin opbygning...var den nemlig så spændende, at jeg blev helt stakåndet og begyndte at skimme næste side, fordi jeg simpelthen ikke kunne vente med at få at vide, hvad der ville ske.”

Kulturforunge.dk

“Således formår Bidstrup på fin og enkel vis at skabe et billede af et dybt urimeligt kastesamfund.”

Fyens.dk

“Bogen er godt skrevet, sproget er flydende og så har den også humor...Opbygningen af Urban Vertikali er overraskende og ikke hvad jeg havde forventet...en god bog som godt kan være meget svær at ligge fra sig når først man er kommet i gang...”

Medics hyggehjørne

“Lise Bidstrup har et flot sprog, som fik historien til at flyve. Hvert fald forsvandt side efter side ret hurtigt....Det gjorde historien ekstra krydret, for så var det ikke til at sige, hvad der ville ske....”

Bookaholic

“Bogen er uhyggelig og spændende og skrevet i et sikkert sprog...Især etagen med de modbydelige slagtere fik mine nerver på højkant...En både spændende og læseværdig bog, som man roligt kan give til de læsere, der slet ikke kan få nok af genren.”

Lektør

“...en god og vellykket dansk dystopi. Fyldt med spænding og farer, et hemmeligt oprør og en lille gnist af romantik. Jeg kan på alle måder anbefale bogen...Samfundet i Urban Vertikali er et fremtidsscenarie på en verden som ikke er så god. Den bygger på tendenser vi allerede nu kan se lidt af, bortset fra at de i bogen er kørt helt ud til det ekstreme. F.eks er Rangstigen en stærk parallel til nutiden mange realityprogrammer, her blot en ekstrem variant. Bogen sætter tanker i gang om vores egen verden og hvordan vi ønsker, eller rettere ikke ønsker, den skal se ud i fremtiden.”

Boggnasker

“Spændende og godt fortalt science fictionroman. Jeg kunne ikke slippe bogen før jeg havde læst den færdig, og sad på det yderste af stolen mens Kimo kæmpede sig opad. Hvis du elskede Hunger Games-trilogien af Suzanne Collins vil du også elske Spillets by. Bogen kan varmt anbefales!”

Læsehestmedfantasy

Rangstigen, som forfatterens opfundne spil hedder, fungerer godt som udfordring, men også som et symbol...var bogen nem at leve sig ind i og var svær at slippe igen, da man først gik i gang...Klart en god succes til målgruppen...Jeg var ret glad for Bidstrups sprog. Jeg fandt det letlæseligt, flydende og let humoristisk...om jeg skal læse det næste ungdomsværk fra Lise Bidstrup? Helt klart!”

Cautious

“Lise Bidstrup skriver i et let og flydende sprog, som samtidig er nuanceret. Det var en rigtig god følelse, at læse en velskrevet dansk bog...et friskt pust på den danske ungdomslitteraturs scene...Jeg kunne godt lide bogen...”

Boghunden

“– man bliver suget ind i Kimos kamp og slipper kun bogen under pres.”

Weekendavisen/bogblogger

“Spillets by” er en spændende og velfortalt historie med flere gode samfundsmæssige pointer.”

EMU

“Spillets by er en spændende og fængende roman, hvor det er let at trække nogle paralleller til de samfundstendenser vi kender i dag. Samtidig med at disse tendenser selvfølgelig er kørt helt ud i ekstremerne i Lise Bidstrups nye bog...en rigtig god og læsevenlig bog, som underholder fint med sit flydende og levende sprog. Undervejs sætter den også nogle tanker i gang om den verden, som vi alle sammen lever i, og den bliver rigtigt tankevækkende og uhyggelig, når det går op for en, at historien måske ikke er så langt fra vores virkelighed, som vi gerne ville have.”

Trudis bogblog

Spillets by er velskreven og sproget flyder...selvom den selvfølgelig har visse elementer, der minder om The Hunger Games, så er de ikke ens!...Både Kimo og den anden deltager Urn er spændende og har dybde...Lise Bidstrup har forsøgt at skrive en historie om et Big Brother samfund som vi alle skal frygte og man må sige, det lykkedes hende!...”

Frk. Hyms

Bogtrailer til Spillets By