Spiralportens Vogter

9788792366108
Nomineret til Orlaprisen i 2008

Til sidst gav Ces op. Der var ikke noget at gøre. Han havde mistet sin bror. Kil´dao var en anden, og han var ond. Den eneste måde, Ces kunne overvinde ham på, var at ofre sig selv samtidig. 

   Så i det stjerneklare rum over Spiralen gjorde Ces det eneste mulige. Han samlede al sin kraft, susede direkte ind i Kil´dao og lod sig eksplodere, så begge ånder blev revet fra hinanden.

   Stykker af skygge og ånd hvislede gennem rummet som tusindvis af pile. Det meste opløstes og forsvandt, men tre elementer nåede Kil´dao at redde, inden han kollapsede. Tre elementer, der senere kunne bruges til at vække ham til live igen.

   Urkuglen, Den Blå Tåre og Den Røde Stjerne.

   De tre elementer dumpede ned i Spiralen. Ramte hver deres planet med en dump lyd og blev derefter glemt af hovedparten af Spiralens indbyggere. De eneste, der var bevidst om det slag, der var blevet udkæmpet i tidernes begyndelse, var Ældsterådet. Ældsterådet, som skulle sørge for ro og harmoni i Spiralen. Ældsterådet, som var Ces´ sidste gave til den verden, han havde skabt.

Anmeldelser

"Bogen er god, spændende og eventyrlig, og forfatteren har sørget for en masse om Kwamis følelser. Og hun har ramt plet hvad angår spænding... Jeg mener i hvert fald, at bogen mere end har fortjent Orlaprisen... Jeg elsker fantasy med magi. Læs den her bog, den er virkelig god..."

Biblo.dk

“Jag vill bara börja med att säga hur otroligt originell den här berättelsen är. Det är som en blandning av Paralax och Guldkompassen; jag blev sjukt imponerad av bara det! Kudos, Lise Bidstrup...WOW, VAD ORIGINELLT...I helhet så tyckte jag om den här romanen, då den var både spännande, originell och intressant att läsa...”

Drizzleandhurricanes

Spiralportens väktare är en lättläst och spännande serie! Den är fylld av spännande äventyr och man får lära känna mängder av olika sorts invånare på planeterna.”

Mareidalsskolens bibliotek

“...hygglig spänning”

Spektakulärt.se

“Dejlig let fantasy. Lige til at gå til. Og så er den spændende, for hvem skal Kvami vælge at stole på?”

pallesgavebod.dk

"Ah, det här känns som en klassisk saga och en klassisk fantasy. Men ändå annorlunda...Jag gillar att de magiska kunskaperna är begränsade till porthantering och att Bidstrup bygger upp hela handlingen kring maktkampen om de 14 planeterna. Annars finns det så många välbekanta inslag i denna roman: det unga och ovetande barnet som allas framtid är beroende av. Tja, en hel del faktiskt. Men om jag avslöjar mer så blir det knappast kul att läsa boken. För "Spiralportens väktare" är bra. Redan vid andra kapitlet är jag som uppslukad av handlingen."

"Ni som gillar fantasy kommer att känna igen er. Spiralportens väktare (2010) är nämligen en fantasyhistoria med alla de klassiska ingredienserna. Och det är något bra. Som bibliotekarie har jag läst många fantasyböcker och föll direkt för Kwamis spännande äventyr.

Fridsbokrecencioner.se

Det känns som om jag har läst det här förut. Nu har jag haft nöjet att läsa det igen i Kwamis härliga historia... och jag vill redan läsa den ytterligare en gång. Jag får nöja mig med att vänta på del 2."

Drömbiblan

"Den här boken var riktigt spännande och jag ser fram emot fortsättningen, för det här är första boken i en serie om galaxen Spiralen. Serien passar finfint för dig som är 11 år eller äldre."

Bøger kan ta dig hvor du vil

"5 ud af 6 bogorme...Handlingen i Spiralportens Vogter er spændende og afvekslende."

bookworm.dk

"...Det er klassisk fantasy om at tage chancer og kæmpe, og bogen er ret underholdende..."

Troldspejlet,DR

"...En god bog for både piger og drenge..."

sejtklik.dk

"...En god og spændende roman, hvor mine tanker bl.a. leder mod Anne McCaffrey og Tamora Pierce...Spændingen er intens i Lise Bidstrups roman om Spiralen..."

Scifisiden.dk

"...Det er en meget spændende og fascinerende historie, som appellerer til alle fantasy-fans..."

Børn & Bøger

"...Er historien ganske velskrevet og spændende, og plottet hænger godt sammen...Og den er ikke blot en genfortælling af kendte historier..."

Himmelskibet

"...Jeg synes at bogens handling er mega god..."

Boganmeldelse, 7.klassetrin Bogense Skole

"...Det bliver spændende at se, hvordan forfatteren vil fortsætte serien...Sproget i bogen fungerer godt..."

Folkeskolen.dk