ENSOM NORA

Forlag: Tellerup

 

Nora passer ikke rigtig ind nogle steder. Hun passer ikke ind i skolen. Hun passer ikke ind blandt de andre piger. Og hun passer bestemt ikke ind i sin mors forestilling om, hvordan en pige skal være. Men en dag møder hun fru Drissing. En ældre kvinde, som har endnu mere at slås med i forhold til at kunne begå sig i verden, men som deler Noras store passion - Nemlig bøger.

Gennem deres umage venskab finder Nora ud af, at det måske er godt nok at være sig selv, og måske; bare måske, vil andre acceptere én, hvis man tør være tro mod sig selv.

Anmeldelser

"Det er en rigtig fin fortælling om ensomhed ... Da de to mødes, viser det sig, at de er hinandens vej ud af ensomheden med litteraturen som trofast følgesvend. Lige en fortælling efter mit bibliotekar-hjerte! ... eg kan også rigtig godt lide titlens ordspil; ”En som Nora” – ensom Nora ... Her er en bog, som er med til at holde liv i håbet om et fællesskab ..."

Bibliotekar Næstved Bibliotek

"Den er fantastisk ... Mega god ... En sød og hjertevarm historie..."

Mofibo-brugere

"Det er en bog, denne anmelder varmt kan anbefale."

Børn&Bøger

" ... et smukt eksempel på at vi ikke alle behøver være ens ... Lise Bidstrup har skrevet en utroligt god bog om en ung pige der ikke kan finde sig til rette i sit liv, og har svært ved at acceptere sig selv ... Sproget er let, skrevet godt og følger ungdommen ... Det hvert fald en bog jeg vil anbefale, både unge såvel som voksne, vi kan alle sammen lære noget ..."

Benedicte's Blog

"Fantastisk god og sød bog der handler om hvordan man som ung godt kan føle sig udenfor fællesskabet ... Man får en slags feel-good fornemmelse af at læse om deres historie om accept og kærlighed til sig selv ... en meget god bog ... Jeg nød at læse den "

Bookeater

"...en skøn roman og jeg er helt sikker på, at der er mange læsere, som vil synes det samme ... Først og fremmest, så er Nora bare en dejlig karakter. Hun er dejlig uperfekt – en helt almindelig pige, som bare gerne vil have det godt og være den, som hun er ... En som Nora er velskrevet og medrivende ... Vi får indblik i Noras liv og kommer helt tæt på hende, og det er en dejlig læseoplevelse ... Sproget er godt med fine dialoger, dejlige indblik i Noras indre liv og karaktererne er godt beskrevne ... – mere Nora, tak! Jeg håber virkelig, at Lise Bidstrup vil overveje at skrive en 2’er, så det er muligt at se, hvordan det går hende fremover."

Evalucia reviews&literature

"Noras historie kryber stille ind under huden, mens du læser. Historien er fortalt med varme, og du føler at du kommer helt tæt på Noras liv og tanker. Noras fortælling handler om at finde ud af, at man er god nok, og at der ikke er en rigtig måde at være ung på ... En fin ungdomsfortælling."

Lektør

"Jeg vil varmt anbefale denne bog til alle læseheste...Der er ikke noget galt med at elske bøger, og der er ikke noget galt i at være som Nora, og det tror jeg mange vil lære, hvis de læser denne - hvilket jeg varmt anbefaler dem at gøre ;-)...Jeg synes virkelig hendes forældre er realistiske og velskrevne, samt nogen, der gør at man forstår Noras følelser og valg igennem bogen."

Romeo Reviews

"Den er bare vildt god..."

Mofibo-bruger