CASAfuckingBLANCA

Forlag: Høst & Søn

Medforfatter: Anna Bridgwater

Silke er dødtræt af, at hendes taber af en mor, Dorrit, tager det ene tumpede valg i livet efter det andet. Valg, der har stor indflydelse på, hvordan Silkes liv former sig. Men Dorrits dummeste beslutning var alligevel at deltage i det TV-program, så alle andre også kan se, hvilken taber Dorrit er. Silke kvitterer ved selv at træffe nogle dårlige valg: Forkerte venner og forkerte vaner. Da Dorrit finder ud af, hvor skidt det står til med Silke – og også selv har begået en mindre ulovlighed – tager hun endnu en toptumpet beslutning. Hun beslutter, at de har brug for forandring og en fælles oplevelse. Dorrit og Silke rejser fra deres trygge hjem på Christianshavn til Casablanca i Marokko og bliver kastet ud i en anden virkelighed, hvor de selv pludselig fylder lidt mindre, og andre mennesker får mere plads. Rejsen udfordrer både mors og datters verdensopfattelse, og den kan måske ende med at rive dem endnu længere fra hinanden.

Anmeldelser

"Bogen blæste jeg igennem, men den sad lidt i mig. Fordi dens indhold og budskab er godt. Jeg blev udfordret på hvor mange fordomme jeg har, og jeg lærte noget om hvor svært det kan være at bryde med de fordomme. Nogen gange skal man helt til Casafuckingblanca."

Bookeater

Nå ja og så elsker jeg at én vidunderlig nostalgisk film kan betyde så meget for to mennesker liv. Jeg genså selv lige "Casablanca" efter at have læst bogen.

"Casafuckingblanca er en mega god ungdomsroman. Jeg er sikker på, at voksne også vil have glæde af at læse den, da emnerne også er relevante for dem ... Forfatterne har også formået at gøre bogen realistisk og spændende med masser af handling."

Bechsbooks.dk

"...fin i sin gengivelse af mordatterforholdet og mødet med Casablanca."

Bøgerpåtværs

"Casafuckingblanca er en bog, der portrætterer et vanskeligt forhold mellem en mor og hendes teenagedatter... En spændende bog, der kan læses af både unge piger, og  deres mødre. Bogen viser nemlig fint forholdet mellem mor og datter fra begge vinkler, da kapitlerne skifter mellem de to hovedpersoner. Siderne tager hinanden, og bogen er hurtigt læst. En fin ungdomsbog, hvor handlingen flyttes til et andet land, der er en stor kontrast til vores eget, hvilket er et dejligt friskt pust... Jeg blev positivt overrasket over denne bog, og ser frem til mere læsning af de to forfattere."

thebookcollector.dk

"Ungdomsroman om et besværligt mor/datter-forhold og drømmen om frihed og muligheden for en ny start... Fin og realistisk ungdomsbog om en lille kuldsejlet familie, der desperat prøver at få vind i sejlene. Bogen fortælles skiftevis af Dorrit og Silke og det giver historien et godt flow og en ligeværdig tilgang til mor-datter-konflikten... God ungdomsbog med den rette blanding af problemer og løsninger, desperation og håb, der vil egne sig godt til alle ungdomshylder"

Lektør