REJSER, EVENTYR OG BØGER

Jeg har siden 2005 ernæret mig som forfatter. Men en af mine største livslyster ud over at skrive, det er at rejse. Faktisk var det min oprindelige drøm at uddanne mig til antropolog og dermed få hele verden som min arbejdsplads. Ad omveje, som jeg ikke vil komme ind på her, så endte jeg med lige pludselig at blive skønlitterær forfatter, men kærligheden til alt det derude bag horisonten er hele tiden forblevet intakt, og derfor har en stor del af mit forfatterskab også omhandlet andre dele af vores vidunderlige, finurlige og skønne verden.Jeg elsker at komme derhen, hvor jeg bliver trykket på mine forestillinger om hvordan liv, hverdag og verdensopfattelse hænger sammen. Jeg elsker natur … Altså virkelig elsker! Jeg bruger meget tid sammen med mit kamera, når jeg er ude i verden, for sammen med det kan jeg ægte fordybe mig i naturen og bare opleve og nyde.

Jeg har rejst, siden jeg var barn. Første ægte eventyr, jeg kan huske, var i telt med mine forældre og storebror. Turen gik til Sverige og Norge, og jeg har senere fået fortalt, at vi måtte give op og tage hjem på grund af millionvis små stikkende knot. Men heldigvis afskrækkede det mig ikke, og mine rastløse fødder har ført mig vidt omkring siden…

Første gang jeg var ude at rejse uden mine forældre var jeg 13-14 år. Turen gik til Kos i Grækenland, og min rejselyst har ikke set sig tilbage siden. Jeg har været i 6 af verdens 7 kontinenter, og jeg håber meget at Antarktis en dag kommer under mine fødder. Det er i hvert fald med på min bucketliste!

Noget af det fedeste ved at rejse er at lære. Derfor rejser jeg virkelig meget med mit forfatterjob, for når jeg tager til et sted for at skrive en bog, så kan jeg virkelig dykke ned i det sted, jeg befinder mig. Noget af det jeg elsker at skrive om, er hvordan børn og unge vokser op i andre dele af verden end Danmark. Og det er noget, jeg virkelig gerne vil give videre til børnene (og deres voksne) herhjemme. Derfor har jeg blandt andet boet i en favela i Rio, jeg har været med Danida og Oxfam i Burkina Faso for at tage med børn på job i guldminerne, og jeg har været i verdens største slumområde i Nairobi, Kenya med PlanBørnefonden, for at finde ud af, hvordan det er at vokse op sådan et sted.

Jeg har i det hele taget altid været fascineret af, hvordan andre mennesker lever. Da jeg afsluttede gymnasiet i 1995 rejste jeg til Costa Rica og boede privat hos en familie, mens jeg underviste i to forskellige lokale skoler. Bagefter tog jeg med Mellemfolkeligt Samvirke til Nepal og Indien, hvor jeg (og andre unge) byggede toiletter, gravede vandledninger ned og lavede smokeless stoves. Jeg har også arbejdet i 9 måneder på et børnehjem for gadebørn i Phillippinerne. Så, at gøre en forskel og i det hele taget forsøge at være med til at værne om verden omkring mig, er altid noget, der har ligget mig på sinde.