BØGER TIL TWEENS

Kenzo spiser...

Du ved det godt. Du må ikke give hunde alt muligt at spise. De kan blive syge og kaste op ud over dig og din sofa. Kenzo er bare ikke nogen helt normal hund. Han kan spise hvad som helst, og det gør han. Han bliver ikke engang særligt syg. Men det bliver du, når han sætter tænderne i dig!

VLOG-PIGERNE

Skolen starter efter en dejlig lang sommerferie, og veninderne Muna og Lærke har besluttet sig for at dette skoleår bliver sjovt. Ekstra sjovt! De vil lave deres egen vlog, hvor de fortæller hvad der foregår i deres lille by, Birkesund. Og det viser sig, at det ikke er småting. Der er alt lige fra politisager til megastjerner. Det bliver i hvert fald ikke kedeligt!

3900 NUUK

Annas mor har fået job i Grønland, hvilket betyder at hele familien skal flytte fra Danmark. Anna har aldrig drømt om at bo i Grønland, og hun har på ingen måde lyst til at flytte fra sine veninder. Det er svært at være ny i en skole hvor både sprog og kultur er så meget anderledes end Anna er vant til, men med lidt hårdt arbejde kan det måske lykkes at falde til.

TRYLLEAMULETTEN

Trylleamuletten handler om de tre børn, Elias, Aya og Viggo. De finder en magisk amulet og får på den måde vækket en gammel forbandelse til live. For at redde Helsingør og omegn fra at gå under må børnene finde fem sten til amuletten. Og det bringer dem ud på en rejse i tiden, hvor de bl.a. møder Valdemar Atterdag, Holger Drachmann og andre historiske skikkelser – og kommer rundt til bl.a. Kronborg, Gurre Slotsruin, Hornbæk og Rostgaards Kilde i Espergærde.

‘Trylleamuletten’ er skrevet af Lise Bidstrup, illustreret af Rasmus Jensen og udgivet af Helsingør Kommune.

MED MOR PÅ HAITI

 

Da Rita og Egon tager med deres mor til Haiti, sker der noget mystisk. Moren forsvinder og Rita og Egon bliver nødt til at finde hende …

ØENS SJÆL

Rafael og hans mor bor i Havana på Cuba.
Rafaels far sidder i fængsel, og hans mor ligger syg og vil ikke tale med nogen.
Pludselig en nat dukker en talende pelikan op på Rafaels seng.
Den fortæller at han er blevet udvalgt til at redde Cubas sjæl som er ved at forsvinde.
I samme omgang kan Rafael redde sin mor,
men det er ikke uden problemer.

VIGGA & LUNA

Vigga har altid ønsket sig en pony, og pludselig en dag går hendes ønske i opfyldelse, men ikke helt på den måde, som hun havde forestillet sig.
Luna er nemlig en meget speciel pony. Og hun har en fornemmelse for sjove situationer.

FUTURE CITY

Kugler af ild dækker den sorte himmel. Alt omkring ham er et virvar af lys, ild og røg.
Folk skriger. Det brager. Huse falder sammen, og træ og sten flyver gennem luften.
Han dukker sig og løber. Det føles, som om han ikke kan få luft. Hans ben bevæger sig, men han kommer ingen vegne.

Storm er alene. Hans forældre er væk, og verden er gået under. I hvert fald næsten. Han må klare sig selv, og det er hårdt. Så møder han pigen Kuba, der tager ham med til byen Future City, hvor hun bor sammen med alle de andre børn, der har overlevet katastrofen. Sammen beslutter de sig for at finde ud af, hvad der er sket – også med alle de voksne, der virker så onde.

HISTORISKE PERSONER

Egentlig begyndelsen til en ny serie, der desværre aldrig rigtig tog fart. 

En action-gørelse af de to personers liv. læsevenlig for tweens.

OKINAWA

En aften forsvinder Silas’ ven, Frederik, sporløst. Kort efter finder Silas og Emil en mærkelig, lille plade med japanske inskriptioner. Det går op for dem, at der er ved at ske noget frygteligt. Og det varer ikke længe, før de pludselig befinder sig på den japanske ø, Okinawa, hvor de står ansigt til ansigt med en hær af døde japanske soldater. Vil det nogensinde lykkes dem at finde Frederik og komme hjem igen?  

MAGIENS STJERNE

Jules og Cam er søskende. De tilhører et særligt folkeslag, Rakkerne, der tidligere holdt til i Spanien. Rakkerne havde fantastiske evner, men de blev for grådige, hvilket lagde en forbandelse over folket, som nu må rejse verden tynd, for bliver de på samme sted for længe, ældes de ti gange hurtigere end andre mennesker.

ARALIS HEMMELIGHED

Adela skal af sted på den værste sommerferie, hun overhovedet kan forestille sig.En måned sammen med sin mormor og morfar, som hun ikke kender særlig godt. Et sted uden cafeer, biografer, veninder, mobilsignal eller noget som helst andet. Et sted langt ude på landet i en skov, hvor der ikke er andet at lave end at spise mormors tærter.Adela kan næsten ikke klare tanken.Men så møder hun drengen med det grå hår.Hun farer vild i skoven.Og hun bliver hvirvlet ind i et opgør i et land langt borte. Et opgør, der afdækker hemmeligheder fra hendes eget liv. Et opgør, der handler om mere end den nyeste mobil, de fedeste cafeer og alt det andet, hun normalt går op i.Et opgør på liv og død i en verden, hvor afstanden fra menneske til dyr kun er en tanke væk.

MELEAGROS DETEKTIVBUREAU

14-årige Adam driver med sin butler, Georg, et detektivbureau. Sammen med pigen Semi opklarer de sagen om en slange, hvis bid giver slangens ejer magt over den, der bliver bidt.

DJÆVEL PÅ DÅSE

Det var meningen, at Simon skulle have været i tivoli med sine venner. Det var meningen, at han skulle være en helt almindelig dreng. Det var meningen, at han skulle opføre sig pænt. Men ikke alt går, som man ønsker. I stedet skal Simon til sin farfars begravelse. Og i stedet bliver han pludselig opsøgt af samme farfar, der i form af en djævling vil have Simons hjælp. I stedet kaster farfaren en forbandelse på Simon, så han bliver tvunget til at hjælpe ham.For hvem har lyst til at prutte på de forkerte tidspunkter Simon bliver hvirvlet ud i en opgave, der kræver, at han møder nogle ret så livlige døde. En opgave, der skal løse en gammel familietvist, som Simon på ingen måde har del i.

SHINOBI

Emil og Silas har sommerferie, men i stedet for at ligge på stranden med vennerne, overtaler deres mor dem til at tage på Nationalmuseet og se en udstilling om Japan. Drengene tager modvilligt med, men dagens kedelige udsigter ændrer sig pludselig, da Silas finder en gammel japansk mønt på gulvet, som han tager med hjem. Mønten er et japansk ´mon´, der indeholder glemte kræfter, som resulterer i at Emil og Silas bliver sendt ud på en farlig mission, hvor det er svært at finde ud af, hvem der er venner, og hvem der er fjender.

REGNBUEFOLKET

12-årige Silje forlader sin skole i vrede og ender ude i naturen, hvor hun ser en underlig regnbue med en kiste ved foden. Da hun drejer kistens nøgle om, falder den fra hinanden, og to alfer flyver ud. Hun forfølger alferne op ad regnbuen.

DVÆRGENE FRA TERRA

Flere børn forsvinder på mystisk vis fra jordens overflade. De bortføres til den underjordiske by Terra, hvor dværgene bor. Sammen prøver børnene at flygte.

SHOZIN SØLVHÅR

 

Spådommen siger, at 11-årige Dogan skal befri Gomun fra tyrannen Rauz. Det er en tanke, han har svært ved at vænne sig til

JONAS OG SOVETRYNEN

Om drengen Jonas der nægter at sove, hvilket har konsekvenser, ikke kun for Jonas forældre, men for hele verden. For Jonas holder nemlig selve Sovetrynen vågen, og det er kritisk for os alle!

DEN GRØNNE KRYSTAL

Det er Daniels tretten års fødselsdag, og dagen går bestemt ikke, som han ønsker. I stedet for at sidde hjemme ved morgenbordet, spise lune krydderboller og pakke stakkevis af gaver op, kører han og hans familie langt ud på landet til afdøde onkel Timms hus.Det har onkel Timm i sit testamente bestemt, at de skulle.Til alles overraskelse har onkel Timm, uden nogensinde at have mødt Daniel, også testamenteret noget helt usædvanligt til ham.Daniel arver en opgave, og uden at ane hvad han går ind til, bliver han hvirvlet ind i en verden af alfer, tinter og dræbende drager. En verden, hvor den grufulde Doguman vil gøre hvad som helst for at overtage magten. En verden hvor Kaya den Vise har spået, at Daniel vil komme og udfordre mørket. En verden hvor der hverken er skyggen af morgenhygge, krydderboller eller fødselsdagsgaver.