YA – UNGDOMSBØGER

JAGTEN PÅ NAZISTERNES GULD

Veldrejet og medrivende spændingsroman, der trækker tråde fra nutidens København og Argentina tilbage til 2. Verdenskrig og sprængfarlige familiehemmeligheder om nazisme, venskab, forræderi og en hel masse guld. 15-årige Anton Valentiner tror, han kender sin familiehistorie. Men under et ophold i Argentina bliver det klart, at hans oldefar slet ikke flygtede fra nazisterne, sådan som Anton altid har fået at vide. Og inden længe er Anton, sammen med det argentinske søskendepar, Miguel og Guada, på sporet af den virkelige historie. For hvem er de mennesker, som pludselig interesserer sig så meget for Antons familie? Er de virkelig nazister? Og passer den historie om det forsvundne guld, som den gamle spansklærer, Julio, fortæller?  I løbet af kort tid handler det ikke kun om at løse gåden, men også om at slippe fra det med livet i behold.

DOWN UNDER

Mads’ rejsekammerat har forladt ham i Sydney, dagen før deres store og længe ventede backpackereventyr. Mads beslutter at gøre rejsen fra nord til syd alene, selv om det ikke passer godt med hans enorme behov for altid at gøre alt som planlagt. Morgenen efter han er landet i Cairns, render han dog ind i seriøse problemer, da han i sengen på sit hostelværelse finder en kvinde myrdet. Og Mads har været så fuld, at han ikke kan huske noget. En ny rejsekammerat sætter sig nu ind i hans lejede bil, Sam, der på alle måder vender Mads’ backpackereventyr til en livsfarlig rejse Down Under.

Skrevet i samarbejde med Kirsten Sonne Harild

PRANK

Roman for unge. Kort og let at læse.9. klasse er overstået, forude venter gymnasiet og det store liv. Jeps og hans venner ser frem til dovne uger og den fælles tur til et sommerhus i Frankrig, den ultimative afslutning på tiden i folkeskolen. Det, der starter i det små med en prank, lidt drilleri af en tidligere lærer, ender med en prank med tragisk udgang. Det er en såret flok, der tager til Frankrig, hvor en af pigerne langsomt går i opløsning på grund af dårlig samvittighed. “Prank” er en historie om moralske valg og fravalg

ALT DET INGEN VED

Katrine og Maja startede i samme klasse på gymnasiet og blev bedste veninder. 
   Maja var udadvendt og social. Katrine var mere til den stille side, men pigerne blev uadskillelige … 

… indtil Maja ændrede sig.

Hun blev stille. Pjækkede og trak sig både fra skolen og Katrine. Efter 2. g droppede Maja ud af gymnasiet.
   Katrine hører ikke mere fra Maja indtil den dag hun får en mail mens hun er ude at rejse. 
   Mailen åbner for de hemmeligheder Maja dengang ikke kunne fortælle.

Hemmeligheder der sætter fortiden i et meget andet lys.

EN SOM NORA

15-årige Nora har det svært. Hun passer ikke ind i skolen og hun passer slet ikke ind i sin mors forestilling om hvordan en 15-årig pige skal være. Derfor finder hun tilflugt i bøgernes verden.

En dag møder Nora fru Drissing, der også har besvær med at begå sig i verden. Til gengæld deler hun Noras brændende passion for bøger.

Gennem deres venskab lærer Nora i “En som Nora”, at det er helt i orden at være den man er. Og hvem ved, måske vil andre endda acceptere hende, his blot hun tør være tro mod sig selv?

“En som Nora” er Lise Bidstrups skønne ungdomsbog om at være sig selv.

DEN SORTE BOG OM HELTE

Aktuel bog om at være tvunget til at flygte fra sit hjemland. Men i Den sorte bog om helte er alting vendt på hovedet.Syv år. Så lang tid nåede han at få med en nogenlunde fredelig opvækst sammen med sine forældre, sin storebror og storesøster. Men så ændrede alt sig. Kampene tog til. Ny regering. Myrderier. Jagt. Udrenselse.Drengen og hans familie må flygte fra deres hjemland. Det bliver en lang og barsk rejse, som intet barn burde opleve. Som ingen burde opleve. Over bevogtede grænser med skydegale vagter.Udnyttelse. Frygt. Død.Men også mennesker, der hjælper, uden at tænke på sig selv.

KYSSER DU MIN BROR...

Sofia har succes både i skolen og på håndboldbanen. Hun møder Elliot, der er lidt af en bad boy, og bliver hurtigt helt vildt forelsket i ham. Pludselig bliver hun tvunget til at træffe nogle svære beslutninger.

Skrevet i samarbejde med Kirsten Sonne Harild.

CASAFUCKINGBLANCA

15-årige Silke er så træt af sin tabermor, der optræder i et realityprogram. Dorrit er også træt af Silke, der fylder sit teenageliv med stoffer og sex. Noget må ske og Dorrit bestiller en rejse til Marokko. Men bliver det en drømmerejse eller driver de bare endnu længere fra hinanden?

Skrevet i samarbejde med Anna Bridgwater.

URBAN-SERIEN

Urbanserien er fire bøger, derhar forskellige hovedpersoner og som foregår i forskellige miljøer. Fælles for de fire bøger er, at de alle foregår i en dystopisk fremtid, hvor et eller flere af de elementer der kendetegner vores tid, er pustet op, så elementet har sprængt den eksisterende verdensorden.

SPILLETS BY

Da pigen Kimo bliver tvunget til at deltage i det årlige realityshow “Rangstigen” i byen Urban Vertikali, har hun alt at tabe og intet at vinde. Men hvem har meldt hende?

IDOLERNES BY

Da 16-årige Liam vinder en talentkonkurrence, får han adgang til at bo i Urban Populare, byen hvor idolerne bor. Men som idol og beboer i byen, finder Liam snart ud af at berømmelsen har en bagside

OVERLEVERNES BY

Samfundet er brudt sammen, og alle kæmper mod alle. 16-årige Malte begiver sig ud på en lang og farlig rejse sammen med nabopigen Agnes og sin gamle lærer Vitus. Målet for rejsen er det utopiske samfund Urban Serenum

RESERVEDELENES BY

Science fiction. På grund af overbefolkning i Mentoratet har den kyniske magtelite delt befolkningen i to racer, hvor den ene race ufrivilligt leverer organer til den anden.

FISSEMINISTEREN

William har været teenager i næsten et år, men han har hverken styr på det med piger, eller på at være sej. En dag finder han en mystisk ring, der får hans tissemand til at vokse.
 
Og vokse…
 

TOKOLOSH

Sofie er rejst til Afrika med sin far. De starter i Tanzania, men rejsen bringer dem også til Malawi, Zambia, Botswana og Sydafrika. Sofies mor forsvandt for mange år siden, og rejsen er bl.a. et forsøg på at mindes hende og rejse i hendes fodspor. Mystiske ting opstår og Sofie begynder pludselig at forvandle sig til forskellige dyr og hører om den agressive og farlige Tokolosh. Det bliver en rejse, hvor Sofie gang på gang bliver udfordret, og hvor hun måske endelig får opklaret mysteriet om moren, der så pludseligt forsvandt.

Illustreret af Birde Poulsen.

EDDUS DRAGER

I femtenårige Eddus verden skal man enten være kriminel eller vinde i Lotto for at undslippe fattigdommen.
   Hans talent for at flyve med drage har ført ham ind i bandemiljøet, og Eddu vælger banden i håb om en lykkelig fremtid for sig selv og sin kæreste, Paula.
   Men valget er ikke omkostningsfrit, og snart står Eddu i en situation, hvor han risikerer at miste alt, hvad han har kært.
   Måske endda sig selv.

Da Lise Bidstrup og Kirsten Sonne Harild rejste til Rio de Janeiro, var det for at møde de unge i de fattige favelaer.
   Forfatterne oplevede allerede den første nat et blodigt opgør mellem en bande og politiet, og resultatet af rejsen blev til Eddus drager.
   I dag tager Lise Bidstrup og Kirsten Sonne Harild sammen ud til skoler og fortæller om deres oplevelser i Brasilien.

PREPPER

Når den helt store katastrofe rammer Jorden, vil millionvis af mennesker dø. Men der findes grupper, som forbereder sig til denne dag. Folk, der ikke bare vil sidde stille og vente på katastrofen. Daniel og hans familie gør sig klar til den endelige katastrofe, så de er parate, når den rammer. Så parate som man kan blive, i hvert fald… For når dommedag kommer, kan man ikke forudsige, hvad der vil ske, og man kan slet ikke forudsige, hvordan folk vil reagere.  Heller ikke, selv om man har forberedt sig til det hele sit liv.

PECTUS' STEN

Hvad nu hvis verden slet ikke er, som de fleste tror … Hvad nu hvis dæmoner findes, og de er meget, meget tæt på … Og hvad hvis det er op til en pige og en dreng at forhindre kaos i at bryde ud …

Isabell kan næsten ikke tro det, da hun bliver opsøgt at et medlem af den mystiske og hemmelige Øvre Orden. Den ældre herre fortæller hende en fantastisk historie om en verden, der består af langt mere end det, som mennesker kan se – og at den verden kun kan fortsætte, hvis hun vil påtage sig at finde Pectus’ Sten, en mission, der i første omgang vil føre hende til Orvieto i Italien.

Laus kan bestemt heller ikke tro det, da han får et brev om, at han er blevet særlig udvalgt til et superhemmeligt tv-show, Pectus’ Sten. Alligevel ender han på et fly på vej mod først Amsterdam og siden Orvieto, hvor tingene udvikler sig i en helt anden retning, end han havde forestillet sig …

SPIRALSERIEN

Hønsepigen Kwami lever i en spiralverden bestående af 14 planeter. Hun drømmer om at blive optaget på Akademiet for Portvogtere. Men da hun ikke er forudbestemt til optagelse må hun først bekæmpe de onde kræfter der truer spiralverdenen.

Alle fem bøger i Spiral-serien foregår i samme verden. Hver bog har sin helt, men skurken går igen, indtil de alle bliver samlet i bog 5 til det STORE opgør!

SANDROSEN

15-årige Thøger har levet en isoleret og overbeskyttet tilværelse med sin mor i Nordsjælland, men da han finder et skrin med moderens hemmeligheder, bliver han hvirvlet ind i en farlig kamp mellem Lyset og Sorte Rose